Criza forţei de muncăDeficitul forţei de muncă este resimţit tot mai acut. Populaţia în scădere şi migraţia tinerilor dau mari bătăi de cap angajatorilor. Soluţiile căutate de antreprenori dar şi de stat pentru a nu rămâne fără muncitori au fost în centrul dezbaterii emisiunii Miezul Problemei. Denis Ciulinaru, împreună cu prof. Mircea Coşea, alături de Cătălin Ivan, candidatul ADN la Preşedinţia României au încercat să explice acest fenomen şi consecinţele lui.

"Avem un sudor foarte bine pregătit şi s-a deschis piaţa muncii europene. Se duce în Germania, cum ar putea statul român să îl convingă să rămână?

CĂTĂLIN IVAN, candidat ADN la Preşedinţia României

"Pentru toate ţările din Vest industria este strategică, statul sprijină industria, se implică în negocierile de resurse, de energie, de creare de pieţe. Această diplomaţie economică despre care vorbeam este foarte activă în toate ţările din Europa de Vest. "

prof. univ. dr. MIRCEA COŞEA

"Ne izbim de o problemă care ne va da dureri pe termen lung, lipsa forţei de muncă. Este cea mai gravă problemă a Românei, pentru următorii 30, 40 de ani şi care nu se va rezolva pentru că nu avem o politică de creştere demografică şi de pregătire a forţei de muncă.Atâta timp cât nu avem lucrurile astea vom fi fericiţi să aducem vietnamezi sau altceva."

CĂTĂLIN IVAN, candidat ADN la Preşedinţia României

"Făcând o analiză şi discutând cu cei de la statistică, observăm depopularea ţării. Fenomenul este extrem de grav. La o mie de naşteri în România, avem o mie de avorturi, populaţia activă a ţării a plecat afară, s-au născut anul trecut în afara ţării mai mulţi copii decât în familiile de români din România. "

Emisiunea Miezul Problemei vă aşteaptă în fiecare joi şi vineri, de la 17.15, pentru a discuta cele mai importante probleme sociale, economice şi politice, la Naţional TV.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook