Cum cheltuim banii publiciPremieră în Capitală! Primăria Sectorului 6 înființează o singură entitate care să se ocupe de cheltuirea mai eficientă a banului public. Edilul Ciprian Ciucu susține că, prin această Unitate de Achiziții Centralizate, se dorește eliminarea achizițiilor publice la prețuri duble, așa cum au existat în trecut, combaterea corupției și centralizarea nevoilor reale ale tuturor instituțiilor subordonate Primăriei Sectorului 6.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6

"Noi deja implementăm acest sistem de achiziții publice. Are foarte multe beneficii, în primul rând prețurile sunt unitare, nu mai costă un pix undeva 2 lei și undeva 12 lei. Este un control suplimentar pentru că la aceste proceduri participă șapte- opt instituții care sunt în subordinea Primăriei Sectorului 6, fiecare cu câte un om, deci vorbim despre o comisie lărgită, deci este chiar o măsură de prevenire a corupției. Alte avantaje țin de specializarea oamenilor, oamenii //...// schimbă mult mai usor idei și competențe și cel mai important avantaj până la urmă este prețul obținut, pentru că atunci când cumperi, achiziționezi cantități mari atunci, evident, prețurile cel puțin, teoretic trebuie să fie mai mici."

Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Iuliana Feclistov, consideră că echipele de profesioniști din domeniul achizițiilor publice vor cumpăra tot ce trebuie pentru o instituție, la un preț corect.

IULIANA FECLISTOV, președinte, Agenția Națională pentru Achiziții Publice

"Scopul acestor unități centralizate, în afară de cheltuirea eficientă a banului public, scopul pe care noi punem accent destul de tare este de a forma specialiști, achizitori profesioniști pe domenii separate, achizitori pentru servicii, achizitori pentru bunuri și acestea pot fi defalcate fiecare în parte. Acesta este beneficiul real al unităților centralizate, în afară de un management mult mai bun cu privire la contractele pe care le veți derula și cheltuirea eficientă a banului public, vă veți putea forma o echipă de profesioniști în domeniul achizițiilor publice și cu toții știm că avem nevoie."

ALEXANDRA MIHAI, expert achiziții

"Reducerea costurilor, înseamnă reducerea sarcinilor administrative, da, degrevarea anumitor funcționari de sarcini care poate sunt consumatoare de timp, dar nu sunt atât de mult plus valoare, motiv pentru care funcționarul din Autoritatea Contractantă Subordonată se poate apleca asupra unei achiziții strategice pe domeniul său în timp ce această achiziție cu caracter de regularitate curentă se duce către Unităților de Achiziții Centralizate."

O Unitate de Achiziții Publice Centralizate reprezintă o organizație permanentă care acționează ca autoritate contractantă și îndeplinește, pe lanțul de aprovizionare al autorităților contractante beneficiare, fie rolul de angrosist, cu alte cuvinte, cumpără, depozitează și revinde către alte autorități contractante, fie rolul de intermediar, adică lansează sisteme dinamice de achiziții sau încheie acorduri-cadru în numele autorităților contractante.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook