Cum luptăm cu sărăcia energeticăEnergia solară, o soluţie pentru comunităţile rurale! Trei inovatori sociali din domenii precum sărăcia energetică, sau reciclarea deșeurilor au venit să vorbească studenților despre cum au reușit să aibă impact în comunitățile lor. Aceste idei inovative au reușit să îmbine un model de business sustenabil cu impactul social. Martin Garcia Wilhelm, Albina Ruiz și Antonio Bello au prezentat soluții și au inspira tinerii viitori ingineri să acționeze ca factori de schimbare, pentru a rezolva probleme sociale prin antreprenoriat.

Albina Ruiz, inovator social
”Studenții și profesorii acestei universități sunt foarte importanți pentru noi, deoarece putem face schimb de idei. Și eu sunt inginer, doar că mă concentrez pe problemele sociale. Pentru mine inginerii sunt foarte importanți, pentru că ei au uneltele necesare pentru a schimba lumea."

Martin Garcia Wilhelm, inovator social

”Am venit din Mexic ca să împărtășesc experiența noastră în combaterea sărăciei în comunitățile rurale cu ajutorul energiei solare. Știm că sunt 1.4 miliarde de oameni în toată lumea care se confruntă cu problema lipsei de curent. Iar noi dorim să rezolvăm această situație cu ajutorul energiei solare.”

Antonio Bello, inovator social

”Eu mă ocup cu reabilitarea caselor celor vulnerabili, iar pentru mine este important să ajung la astfel de famili. Dar, de asemenea am văzut aici și antreprenori pe care îi preocupă schimbarea României și statutul acesteia.”

Aceștia au făcut cunoștință și au interacționat cu o mulțime de inovatori sociali din România care sunt interesați să adopte aceste trei modele.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook