Cum ne pregătim mașina de anotimpul cald



Vremea capricioasă i-a determinat pe mulți șoferi să întârzie schimbarea cauciucurilor. Cum cele de iarnă rezistă cu greu temperaturilor ridicate, cât se înregistrează vara la nivelul asfaltului, schimbarea lor este necesară. Ce revizii se mai impun în anotimpul cald, ne spun specialiștii. Lichidul de răcire la un nivel adecvat este și el important. Totodată, venirea căldurii poate fi perioada ideală pentru schimbarea uleiului. Specialiștii auto mai spun că nu trebuie să uitați nici de filtrele de aer ale mașinii. Acestea trebuie să fie curate, pentru ca vehiculul să funcționeze în mod corect. De asemenea, trebuie să schimbăm și filtrul de aer pentru habitaclu, pentru a ne asigura că respirăm aer curat în interiorul autoturismului.

MARIUS LEONTE, expert auto

“În primul rând pentru pentru vară recomand anvelopele de vară înainte de a pleca la drum, recomand sistemul de frână, de a fi perfect din toate punctele de vedere, recomand partea de instalație de AC, da, de răcire din habitaclu, datorită faptului că temperaturile înalte îți pot pune viața în pericol, datorită gradului de oboseală foarte mare care se acumulează la temperaturi ridicate. Niciodată nu plecăm când suntem obosiți sau mai ales sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, daca privim în ceea ce înseamnă în momentul de față, traficul și câte incidente se întâmplă în trafic, atunci recomand din toate punctele să fim vigilenți, să fim cooperanți în trafic, mașinile să fie perfecte, să avem sisteme de direcție și sisteme de frână puse la punct și totodată, în drumurile noastre pe care le facem prin țară, să oferim în permanență ajutor celorlalți participanți la trafic petru că și nouă ni se poate întâmpla să avem o problemă destul de gravă în trafic și sunt mulți după cum observăm, în trafic care pur și simplu nu dau nici cea mai mică atenție pentru a da o mână de ajutor sau posibil a salva viața unuia dintre participanții la trafic.”

 Ștergătoarele sunt iarăși foarte solicitate în sezonul rece și din cauza temperaturilor scăzute și a gheții se pot rupe destul de ușor. Specialistul auto Marius Leonte recomandă să le schimbați când vine sezonul cald, pentru a vă asigura o vizibilitate mai bună.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook