Cum scăpăm de gunoaieAdministrația Sectorului 2 din București a declarat război gunoaielor. Problema este că locuitorii din sector nu prea înțeleg că este și lupta lor.

RADU MIHAIU, primar, Sector 2 București
„ Am schimbat felul în care se face verificarea în stradă a depozitării și a strângerii deșeurilor. Am strâns mii de tone din lacurile de pe cursul râului Colentina, am curățat în parcuri, dar este nevoie de mai mult de atât. Nu este suficient ca autoritățile să își facă treaba, ține și de cetățeni să conștientizeze faptul că deșeurile trebuie puse la gunoi. Lacul Colentina, lacul Plumbuita, Fundeni, Dobroieşti, acolo sunt probleme de zeci de ani.” 

VOX: „Mai greu cu cetățenii, indicat e să își spună cuvântul Primăria, autoritățile.” 

VOX: „Eu în fața blocului am o lizieră așa de pomi și acolo s-a transformat în veceu de câine. Primăria are poliția comunitară, să îi folosească puțin, să se plimbe pe acolo cum înainte se plimba miliția călare.” 

VOX:  „Nu știm, că noi aruncăm la gunoi. Dar cei care aruncă pe jos? Ar trebui sancționați.” 


FLORINA ILICEA, reporter

„ În timpul săptămânii, problema gunoaielor din Sectorul 2 nu este una chiar atât de evidentă. Mormanele de gunoi se formează în weekend, când angajații firmei de salubritate nu lucrează, iar cetățenii nu păstrează curățenia. Problema este că un chiștoc aruncat pe jos te poate costa cât tonele de deșeuri deversate într-un lac. Mai exact, o persoană care aruncă gunoiul într-un loc nepermis este pasibil de o amendă de 500 de lei.”

Pentru a sensibiliza cetățenii, edilul Sectorului 2 are în vedere o modificare a cadrului legal privind amenzile, astfel încât acestea să fie ajustate în funcție de gravitatea gestului de a arunca resturi în locuri nepermise.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook