Cum va arăta România peste zece ani



Mai au românii încredere în viitorul ţării? Optimismul este departe de a ne caracteriza ca societate, iar în ultimele clasamente, România se află pe locuri codaşe în privinţa fericirii. Psihologii au găsit şi o explicaţie.

RADU LECA, psiholog

“Lipsa de optimism este caracteristică poporului român datorită faptului că încă de acum două mii de ani toţi cei care au trecut prin ţara noastră au lăsat urme adânci şi astăzi la nivel emoţional se resimt.”

Anul trecut, România se afla pe locul 48 din 156 de țări în topul mondial al fericirii, iar rapoartele arată că există o legătură între gradul de satisfacție al unei populații și intenția de a merge la vot. Recent, o nouă formaţiune politică, Alternativa pentru Demnitate Naţională, a propus membrilor săi, în timpul Adunării Generale a Organizațiilor ADN să îşi imagineze România peste zece ani. “O Românie fără şpăgi”, au răspuns oamenii. “Prosperă, cu români sănătoşi şi fericiţi, factor de stabilitate în regiune, demnă”, “Demnă, suverană, plină de oameni educaţi.”. Deocamdată însă…

VOX: “Peste zece ani, dacă merge tot aşa cum merge acum în Parlament, se va alege praful.... E o dezordine totală.”
VOX: “Nu văd o schimbare în bine în România. Ce ar trebui să se schimbe? Ar trebui să începem cu educaţia, apoi cu sănătatea. Mentalitatea unui popor se schimbă când avem o educaţie solidă.”
VOX: “Dacă nu se schimbă ceva din punct de vedere politic, nu văd bine România, nici peste zece ani.”
VOX: “Nu avem spitale, şcoli.”
VOX: “Trebuie să avem politicieni, de fapt oameni care să ne reprezinte cu demnitate.”

Liderul ADN, Cătălin Ivan subliniază că este nevoie de o mentalitate nouă.

CĂTĂLIN IVAN, coordonator politic național ADN

“Este greu să fii optimist când vezi ce se întâmplă în jur... Doar atitudinea pozitivă ne mai poate salva. Dacă rămânem încrâncenaţi în lupta asta politică de acum şi căutăm vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă şi ne uităm permanent în spate, nu vom schimba nimic în România. O abordare nouă, o viziune nouă trebuie să vină cu o mentalitate nouă, cu un mod total diferit de a aborda politica în România şi atunci doar o atitudine optimistă poate să aducă ceva nou în societatea românească.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook