Curierii, raport la FiscFirmele de curierat vor avea obligaţia de a transmite, către ANAF, datele persoanelor fizice și juridice care au plătit ramburs produsele comandate online. Așa prevede o ordonanţă adoptată de către Guvern şi publicată în Monitorul Oficial. Informaţiile care vor trebui transmise către Fisc sunt numărul de înregistrare și data trimiterii poștale, datele de identificare ale expeditorului, numele și prenumele, în cazul persoanelor fizice, și denumirea, în cazul persoanelor juridice destinatare, adresele de expediție, respectiv de livrare, precum şi contravaloarea bunului livrat. Astfel de date vor fi transmise lunar, iar perioada lor de stocare este de cinci ani. Furnizorul de servicii poștale va informa persoanele ale căror date cu caracter personal vor fi prelucrate în vederea transmiterii către organul fiscal central. Destinatarul va completa şi o declaraţie pe proprie răspundere, prin care își va da acordul. Agenția Națională de Administrare Fiscală a transmis, într-un comunicat, că măsura are drept obiectiv atât prevenirea și combaterea evaziunii fiscale din domeniul comerțului online, cât și protejarea intereselor cumpărătorilor. Concret, se urmărește identificarea beneficiarilor reali care eludează plata taxelor și impozitelor prin încasarea, sub formă de rambursuri prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online. Reprezentanţii ANAF au subliniat faptul că datele colectate respectă normele constituționale privind viața intimă, familială și privată, precum și secretul corespondenței, fără a se referi la conținutul coletului.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook