Cursuri pentru funcționariCrește numărul angajaților din sectorul public, dar nu toate domeniile sunt acoperite. Pentru o administrație publică modernă și adaptată la nevoile cetățeanului este nevoie de specialiști, ne spune preşedintele Institutului Naţional de Administraţie, Mihai Alexandru Ghigiu. Șeful INA insistă asupra importanței digitalizării, aplicată în instituțiile din orice colț al țării.

MIHAI ALEXANDRU GHIGIU, președinte, Institutul Național de Administrație

"Avem și zone multe în administrație în care nu avem oameni. Problema este cum reușim să găsim un echilibru între zonele în care n-avem oameni și cum găsim specialiști pentru acele zone, pentru că problema cu care se confruntă astăzi administrația și probabil cu care se confruntă toată piața muncii din România este faptul că resursa umană este tot mai puțină și tot mai slab pregătită pentru a face față cerințelor pieței și nevoilor pieței. Sunt zone suprapopulate de funcționari, dar foarte multe zone au nevoie de specialiști. Avem nevoie să ne adaptăm vitezele referitoare la digitalizare la situația curentă din fiecare instituție. Eu cred că și un om cu 25 de ani vechime, într-o primărie de țară poate să își îmbunătățească abilitățile digitale. "

Pentru un bun funcționar public, programele de formare sunt foarte importante. Institutul Naţional de Administraţie propune o serie de cursuri, în vederea dezvoltării competențelor angajaților.

MIHAI ALEXANDRU GHIGIU, președinte, Institutul Național de Administrație

"Pe lângă programele clasice din zona de funcție publică, audit, cod administrativ, ș.a.m.d., INA a început de anul acesta să aibă în ofertă și alte programe, zic eu, inovatoare. De la programe pe digitalizare, pe diferite categorii, programe de eficiență energetică, programe de guvernanță corporativă, programe de inovare în domeniul public, programe care poate că nu îi vor da funcționarului, după ce face un modul, nu îi vor da toate abilitățile, de care are nevoie, dar încercăm în primul rând să îi stârnim curiozitatea, să înțeleagă că în lume se întâmplă lucruri, se întâmplă cu o viteză extrem de mare, și că România nu este izolată de restul lumii."

Programele de perfecționare și formare specializată organizate de INA sunt susținute de formatori cu expertiză și experiență relevante în formarea pentru administrația publică. Anul trecut, câteva mii de funcționari au participat la astfel de cursuri.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook