De Bobotează, slujbă de sfințire la Izvorul Minunilor din Stâna de ValeÎn stațiunea bihoreană Stâna de Vale a fost oficiată, ca în fiecare an de Bobotează, slujba de sfințire a Izvorului Minunilor. Ceremonia religioasă intrată în tradiția locului este menită să sfințească apa ce izvorăște din inima muntelui, pentru a se păstra pură și sănătoasă vreme îndelungată. Un sobor de cinci preoţi ortodocşi, în frunte cu părintele stareț al Mânăstirii Stâna de Vale, arhimandritul Serafim Pop, a sfinţit apele izvorului. Preoții, alături de turiștii care petrec aceste zile de sărbătoare în stațiunea Stâna de Vașle și care au asistat la slujbă cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, s-au rugat pentru sănătatea celor care vor bea apă din Izvorul Minunilor.

arhimandrit SERAFIM POP, starețul Mânăstirii Stâna de Vale „Din an în an, atât credincioșii, cât și pelerinii care vin în stațiune, după slujba Sfintei Liturghii urcăm la Izvorul Minunilor, pentru a ruga pe Dumnezeu ca să trimită Duhul Sfânt de a sfinți apele, ca prin venirea lui și sfințirea apelor viața noastră să fie mai liniștită, mai plină de har, purtând pe Dumnezeu în inimile noastre. Izvorul Minunilor este cunoscut ca o apă foarte pură cu niște proprietăți deosebite și, prin slujba de sfințire, nu facem altceva decât prin venirea Duhului Sfânt să crească calitățile acestei ape, care, ajungând, atât în casele creștinilor, cât și a necreștinilor, rugăm pe Dumnezeu să dea belșug și sănătate tuturor celor care se vor împărtăși din ea.”

LOREDANA ROXIN, reporter „De Bobotează, preoții sfințesc apele, inclusiv pe cele curgătoare. Prin acest ritual, apa cea de toate zilele îşi schimbă proprietăţile, devenind benefică pentru sănătatea trupului și a sufletului. În fiecare an, la Stâna de Vale, Botezul Domnului este marcat printr-o o ceremonie religioasă, săvârșită, chiar aici, la Izvorul Minunilor’’.

VOX „În fiecare an, venim cu drag la Izvorul Minunilor la slujba de Bobotează, este o slujbă înălțătoare și ne place foarte mult.”

VOX „Slujba de Bobotează de la Izvorul Minunilor, din Munții Apuseni, este o mare sărbătoare pentru această zonă.” 

VOX „În fiecare an, vin pentru suflet, pentru părinți, pentru frați, pentru fete, nepoți, duc apă.” 

VOX  „Sunt fericită că, astăzi, mă aflu aici la sfințirea apei de Bobotează și este ca un balsam pentru suflet.” 

De-a lungul timpului, în jurul Izvorului Minunilor s-au țesut legende fascinante. Una dintre ele spune că izvorul cu ape miraculoase s-a născut dintr-o mare iubire, între o fată de împărat din Țara Ghețurilor și un fecior de crai din Țara Focului. Și, atunci când ceva se naște din dragoste, orice miracol este posibil. Se mai spune că acela care bea apă din Izvorul Minunilor se curăță trupește și sufletește și rămâne veșnic tânăr.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook