De Crăciun, hai în Bucovina!De Crăciun, hai în Bucovina! Proiectul lansat de autorităţile judeţene s-a bucurat de un real succes şi în 2017. Atmosfera caldă dintr-o zonă unde tradiţiile prind viaţă atrage mii de turişti. Mănăstirile unice, parcurile naturale, peisajul de vis şi preparatele gustoase sunt doar câteva dintre ingredientele pentru petrecerea unor sărbători pe cinste. Gazda noastră la Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, ne-a destăinuit câteva dintre secretele unui Crăciun de poveste.

GHEORGHE FLUTUR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava "Un proiect intrat prima dată în 2009 şi noi avem în vedere toată perioada de la Sfântul Nicolae, cu Ignatul, tăiatul porcului, pregătirea colindelor la şezători, apoi plecatul la colindat din judeţul Suceava până în seara de Crăciun, apoi avem plecatul cu Pluguşorul, cu urăturile frumoase."

Tinerii care au ales Bucovina pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sunt fascinaţi de tradiţiile lăsate din străbuni.

GHEORGHE FLUTUR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava "Bătrânii din Voroneţ, din manastirea Humorului, îi auzeam cum erau la radio, îi mai vedem şi acum, pentru că din fericire unii dintre ei mai trăiesc."

Iar surprizele continuă şi după Crăciun.

GHEORGHE FLUTUR, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava "Crăciunul în Bucovina este un eveniment de suflet şi anul acesta vom avea pe 27 decembrie Festivalul Internaţional al Obiceiurilor de Iarnă, unde nordul Bucovinei se intâlneşte cu sudul Bucovinei, este ceva extrem de frumos."

Bucovina este pregătită şi pentru sărbătorile pe stil vechi, pentru a-i întâmpina pe turiştii din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia, până pe 20 ianuarie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook