De Ziua Națională a Adopției, autoritățile încurajează cuplurile să adopte copiiDe Ziua Națională a Adopției, autoritățile din România au tras un semnal de alarmă în rândul populației pentru ca oamenii să consțientizeze cât este de important ca un copil să crească într-o familie, în care să se simtă iubit și protejat! Conform autorităților, în trecut adopția a fost un proces mai îndelungat și mai anevoios, dar în acest moment este simplificat și speră ca tot mai multe cupluri să adopte copiii.

FLORICA CHERECHEȘ, președinte, A.N.D.P.D.C.A. „Astăzi avem, pot să vă spun că avem aproximativ 4.200 de copii adoptabili și avem aproximativ 3.100 de familii care sunt atestate să adopte. Tot pentru a încuraja adopția am prelungit valabilitatea atestatului la 5 ani astfel încât familiile dacă nu își gasesc în termenul care era înainte prevăzut un copil pe care să îl adopte să poată să parcurgă toate aceste etape având atestatul valabil.”

În acest moment în România sunt aproximativ 48.000 de copii care sunt în sistemul de protecție specială, dintre care 17.000 se află în grija asistenților maternali, aproximativ 17.000 sunt în plasament și aproximativ 13.000 sunt în diverse centre.

RALUCA TURCAN, ministrul Muncii și Protecției Sociale „Adopția este cea mai importantă formă de protecție a unui copil abandonat și este singura care poate să îi ofere șansa la o dezvoltare armonioasă, în sânul unei familii care să îl iubească și să îl sprijine constant în îndeplinirea visurilor pe care orice copil le are.”

Potrivit autorităților, aproape 1200 de copii sunt adoptați în fiecare an și un număr de 20-30 de copii sunt adoptați internațional. Adopția internațională este permisă în cazul în care cel puțin unul dintre părinți este de naționalitate română.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook