Decizia limitării gratuităților studenților la tren, aspru criticatăDecizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocraţia, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenţionismul, corupţia sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.

MARIA-ALEXANDRA DRUȚU, președinte, Liga Studenților Iași

"Gratuitatea studenților nu cauzează o mare pierdere la buget raportat la utilizarea deficitară a fondurilor publice. Prin urmare, considerăm noi că reducerea acordată studenților mai degrabă favorizează procesul de învățare și nu încurcă sau nu știu, nu dăunează bunului mers al economiei."

CONSTANTIN-ALEXANDRU MANDA, student Senator, Universitatea din București

"Această scuză că nu sunt bani la buget este una falsă, este o pistă falsă pe care Guvernul o lansează și o bagă la înaintare, având în vedere că banii aceștia merg dintr-un buzunar al statului în alt buzunar al statului, ca subvenție pentru Compania Națională de Transport Călători."

Studenții precizează că limitarea călătoriilor gratuite cu trenul doar înspre localitatea în care aceștia studiază este complet absurdă, întrucât tinerii au nevoie să se deplaseze și în alte localități pentru activități academice precum cercetare, conferințe sau concursuri.

CONSTANTIN-ALEXANDRU MANDA, student Senator, Universitatea din București

"Această măsură a avut exclusiv efecte și aspecte pozitive când timp ea a fost implementată, începând cu anul 2017, sporind mobilitatea studenților care altfel au avut posibilitatea să fie mulți mai prezenți la activități de formare profesională, să meargă, de exemplu, să viziteze alte locuri în țară."

În plus, studenții mai declară că reduceri sau gratuități pentru transport există în toate statele Uniunii Europene, însă nicio țară nu impune limitări la un număr fix de călătorii sau în funcţie de performanţele academice ale studenţilor.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook