Declin demografic accentuatNe împuținăm pe zi ce trece! Declinul demografic al României este tot mai puternic, pe fondul scăderii natalității și a creșterii mortalității. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, numai în luna februarie, România a pierdut aproape 9.700 de locuitori - echivalentul a trei comune medii din țară. Asta înseamnă cu 17% mai mulți decât în perioada similară a anului trecut. Cumulat, în primele două luni din acest an s-au născut 28.112 copii, în scădere cu 4,2% față de ianuarie-februarie 2016, și au decedat 51.509 persoane, în urcare cu 13,5%, astfel că sporul natural negativ a fost de 23.397 persoane, în creștere cu 46% față de perioada similară a anului trecut. Rata mortalității infantile se menține la cote ridicate. În februarie 2017 s-au înregistrate105 decese ale unor copii cu vârsta de sub un an, comparativ cu 106 de decese în februarie 2016.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "România are cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană. În anul 2016, au murit aproximativ 1.400 de copii cu vârste sub un an, comparativ cu 1.503 în 2015. În ianuarie anul acesta s-au înregistrat 160 de decese ale unor copii cu vârsta de sub un an, în creștere cu 31% față de ianuarie 2016."

Datele oficiale mai arată că, în luna februarie, s-au înregistrat aproape 5.500 de căsătorii și peste 2.400 de divorțuri. Comparativ cu a doua lună din 2016, numărul de căsătorii a scăzut cu 2,4%, iar cel al divorțurilor - cu 9,6%. Specialiștii estimează că declinul demografic al României se va accentua, în deceniile următoare. Astfel, populația României va ajunge la 14,5 milioane locuitori în anul 2050, potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, publicat în iulie 2015.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook