Declinul demografic, reflectat de ultimele date statisticeRomânii, din ce în ce mai puțini! Declinul demografic s-a accentuat în mai, când s-au pierdut peste 5.500 de locuitori, cu peste 63% mai mulţi, față de aceeaşi lună a anului trecut. Situaţia a fost generată în special de o scădere a natalităţii, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică. Prin comparaţie, în mai 2017, sporul natural negativ a fost de 3.440 de persoane. În mai s-au născut circa 15.300 copii, cu aproape 2.600 mai mulţi, față de aprilie şi cu peste 1.700 mai puţini, față de mai 2017. Totodată, în mai s-au înregistrat aproape 21.000 de decese, cu circa 700 mai puţine față de aprilie, şi cu 450 mai multe faţă de mai 2017. Mortalitatea infantilă a crescut în mai, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, fiind înregistrate 130 de decese la copiii cu vârsta de sub un an, cu 12 mai multe față de acum un an.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Din datele statistice mai rezultă că s-a redus numărul căsătoriilor. În luna mai 2018, au fost oficiate cu 170 mai puţine, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent. A scăzut, însă, și numărul divorțurilor. Prin hotărâri judecătoreşti definitive, în luna mai 2018, au fost pronunțate cu 475 de divorţuri mai puține, față de luna mai 2017.”

Populaţia României a scăzut anul trecut cu aproape 70.000 de persoane din cauza declinului demografic, cu 27,5% mai mult față de anul anterior, în special ca urmare a scăderii natalităţii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook