Deficit de personal în penitenciarePeste 38 la sută dintre deţinuţi au recidiviat în anul 2017, arată raportul de bilanţ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. De asemenea, au fost înregistrate aproape 100 de agresiuni asupra angajaţilor din închisori.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter
"Sistemul penitenciar românesc se confruntă cu un deficit major de personal. Un sfert dintre angajaţi au renunţat la posturi în ultimii doi ani, astfel că există peste 3.000 de posturi vacante."

O altă problemă o reprezintă asigurarea asistenţei medicale. In prezent doar jumătate dintre posturile de medici sunt ocupate. Iar problemele nu se opresc aici, condiţiile din penitenciare fiind pe primul loc.

TUDOREL TOADER, ministrul Justiţiei

"Problema sistemului penitenciar nu a apărut nici ieri, nici alaltăieri, având peste 9900 de plângeri, în România dintre care, peste 90% au ca obiect tocmai aceste condiţii."


Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că se fac calcule pentru a stabili impactul financiar al acordării de despăgubiri pentru deţinuţii care au stat în condiţii necorespunzătoare. Potrivit raportului de bilanţ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dacă la sfârşitul anului 2013 se aflau după gratii 33.434 de persoane, dintre care 29.812 condamnate definitiv, la sfârşitul anului 2017 erau închise 23.450 de persoane, dintre care 21.512 condamnate definitiv. Cele mai multe infracţiuni comise de cei ajunşi în detenţie sunt cele împotriva persoanei, urmate de infracţiuni contra patrimoniului sau infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri. În ceea ce priveşte evoluţia liberării condiţionate şi la termen în 2017, cele mai multe liberări condiţionate s-au făcut în luna noiembrie (1.894), după apariţia legii recursului compensatoriu.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook