Demersuri în sprijinul muncitorilor români din Germania



Autoritatile de la București fac demersuri pentru aducerea în țară a lucrătorilor români care muncesc în agricultură, în Germania, și care susțin că nu au fost plătiți. Românii au protestat în fața Consulatului țării noastre la Bonn, revoltați de situația în care au ajuns. Ei spun că nu au nici măcar banii necesari ca să-și plătească drumul de întoarcere în țară. Oamenii susțin că nu au reuși să discute despre situația plăților cu nimeni din partea angajatorului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oana Darie, reprezentanții Consulatului României la Bonn au discutat cu muncitorii despre posibilitățile pe care le au autoritătile pentru a-i ajuta. Darie a afirmat că este vorba despre 250 de cetățeni români, care vor fi aduși acasă cu o cursă aeriană de tip charter. Oamenii lucrau la o fermă de căpșuni care a intrat în procedura de insolvență, iar angajatorul nu le-a oferit lucrătorilor nicio soluție pentru plata muncii prestate până la momentul demarării procedurii. Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, a declarat, marți seară, că ferma aflată în insolvență a fost preluată de un executor judecătoresc, iar salariile muncitorilor vor fi plătite. Oamenii își vor primi salariile, chiar dacă vor fi plătite de statul german, a precizat Hurezeanu. El a mai declarat că protestele muncitorilor sezonieri români de la fermele și abatoarele din Germania împotriva condițiilor de muncă și cazare vor duce la schimbarea legislației muncii în această țară. Situația românilor care lucrează temporar în străinătate este și în atenția Parlamentului de la București. PSD a anunțat înființare unei comisii de anchetă, numită „Operațiunea Sparanghel", care va avea ca obiect acțiunile autorităților în contextul plecării unui număr mare de cetățeni români ca muncitori zilieri în străinătate în timpul pandemiei de coronavirus.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook