Demisiile de la Agenția Medicamentul provoacă îngrijorare



Demisiile de la Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, motiv de îngrijorare în rândul pacienților din România! Cinci medici și biochimiști, aflați în pozitii tehnice importante în cadrul Agenției, au fost demiși sau au demisionat într-o singura zi. Este vorba de șeful departamentului de evaluare a tehnologiilor medicale, trei oameni importanți de la inspecția farmaceutică, plus șeful departamentului de resurse umane. Lipsa de specialiști care să poate lua decizii poate provoca un blocaj pe piața medicamentelor, fenomen care ar afecta milioane de români, spun reprezentanții Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune. Asociația a trimis o scrisoare deschisă Agenției Națională a Medicamentului, în care solicită explicații cu privire la reorganizarea Agenției și cum va funcționa instituția, pentru a nu afecta pacienții. De asemenea, întreabă ce se va întâmpla cu medicamentele aflate în proces de evaluare, care au primit aviz pozitiv, dar nu au fost incluse în lista medicamentelor gratuite și compensate. Scrisoarea a fost trimisă în 6 decembrie, dar nici până acum nu s-a primit un răspuns din partea Agenției.

ROZALINA LĂPĂDATU, președinte A.P.A.A. “Este șocant și uimitor pentru că de unde cu toții speram să crească numărul de angajați, acum descoperim că sunt din ce în ce mai puțini angajați. Încă nu am primit un răspuns din partea ANMDM sau din partea ministerului sănătății vis-a-vis de o strategie de restructurare, ce se urmărește de fapt? Se restructurează ca să se angajeze alți oameni sau ce o să se întâmple?”

Am încercat să stăm de vorbă cu un reprezentant al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, pentru a afla care, este de fapt situația. De la biroul de presă al instituției ni s-a spus că, deocamdată, nu există niciun punct de vedere privind demisiile angajaților, dar că, în momentul în care va fi formulat, va fi emis un comunicat de presă. În ceea ce privește întârzierea includerii medicamentelor pe lista de medicamente gratuite și compensate, aceasta este cauzată d de numărul redus de evaluatori, a precizat biroul de presă.

ROZALINA LĂPĂDATU, președinte A.P.A.A. “Asta înseamnă că vom fi afectați pe toată linia de medicamente, de la medicamente românești și ieftine la medicamente scumpe. Gândiți-va că și farmaciile și depozitele trebuiesc autorizate periodic și dacă nici acolo nu are cine să autorizeze practic se blochează toată distribuția de medicamente in România.”

Potrivit site-ului g4media.ro, demisiile de la Agenția Națională Medicamentul au legătură cu numirea în funcția de președinte a Adrianei Cotel, propulsată de Darius Vîlcov.

ANA IACUB, reporter "După numire, Adriana Cotel ar fi dispus reducerea drastică a numărului de posturi din instituție, deși la începutul anului PSD anunțase că vrea întărirea Agenției Medicamentul. Ca urmare a reducerii de personal, o parte din atribuțiile Agenției ar urma să treacă la Ministerul Sănătății. O situație ciudată este apariția la Agenția Medicamentul a lui Andrei Iordache, șeful Direcției de Sănătate Publică Olt, un apropiat al aceluiași Darius Vîlcov. Acesta nu are nicio responsabilitate oficială în cadrul Agenției, dar este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din această structură."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook