Desființarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, contestată la C.C.R.



PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali vor discuta pe 24 martie sesizarea transmisă de Grupul senatorial al PSD. Proiectul iniţiat de Guvern a fost adoptat, luni, de Senat, cu 84 de voturi „pentru” şi 54 „împotrivă”. Același proiect făcuse obiectul unei sesizări de neconstituţionalitate, formulată de Executivul condus de Ludovic Orban în 2019, cu obiecţii respinse de C.C.R., dar şi al unei cereri de reexaminare din partea preşedintelui Klaus Iohannis, pe motiv că institutul şi-a dovedit de-a lungul timpului ineficienţa. Institutul este condus de Ion Iliescu, ca președinte, secondat de Gelu Voican Voiculescu, ca director general. La începutul săptămânii, mai multe organizații nonguvernamentale, printre care Societatea Timisoara, au cerut Parlamentului desființarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Reprezentanții societății civile susțin că existența acestui institut nu are nici un temei și că finanțarea lui de la bugetul de stat reprezintă o cheltuială nejustificată și împovărătoare pentru întreaga societate. În decembrie 2019, Grupul pentru Dialog Social cerea desființarea imediată a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, numindu-l ”instituție-fantomă” a cărei existență ”reprezintă o sfidare perpetuă la adresa memoriei noastre”. Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu sunt judecați pentru crime împotriva umanității.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook