Desființarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, contestată la C.C.R.PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali vor discuta pe 24 martie sesizarea transmisă de Grupul senatorial al PSD. Proiectul iniţiat de Guvern a fost adoptat, luni, de Senat, cu 84 de voturi „pentru” şi 54 „împotrivă”. Același proiect făcuse obiectul unei sesizări de neconstituţionalitate, formulată de Executivul condus de Ludovic Orban în 2019, cu obiecţii respinse de C.C.R., dar şi al unei cereri de reexaminare din partea preşedintelui Klaus Iohannis, pe motiv că institutul şi-a dovedit de-a lungul timpului ineficienţa. Institutul este condus de Ion Iliescu, ca președinte, secondat de Gelu Voican Voiculescu, ca director general. La începutul săptămânii, mai multe organizații nonguvernamentale, printre care Societatea Timisoara, au cerut Parlamentului desființarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Reprezentanții societății civile susțin că existența acestui institut nu are nici un temei și că finanțarea lui de la bugetul de stat reprezintă o cheltuială nejustificată și împovărătoare pentru întreaga societate. În decembrie 2019, Grupul pentru Dialog Social cerea desființarea imediată a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, numindu-l ”instituție-fantomă” a cărei existență ”reprezintă o sfidare perpetuă la adresa memoriei noastre”. Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu sunt judecați pentru crime împotriva umanității.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook