Dificultăţi pentru femei, în vremea pandemiei



Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 2000, ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Directorul general al ASproAS, Ana Rădulescu, a precizat că dificultățile cu care femeile se confruntă sunt foarte foarte mari, iar din experiența altor țări numărul cazurilor de violență au crescut în această perioadă.

ANA RĂDULESCU, director general AsproAs

"Știm că dificultățile cu care ele se confruntă sunt foarte mari în această perioadă, însă nu avem o statistică. Echipele de intervenție la nivelul comunităților au fost prezente și active în această perioadă. Din experiența altor țări știm că numărul cazurilor de violență a crescut în această perioadă și de asemenea a scăzut capacitatea femeilor victime ale violenței domestice să solicite suportul serviciilor. S-a păstrat partea aceasta în care echipele mobile au intervenit în comunitate și pentru cazurile care au sunat la 112, știm că intervențiile au continuat și în perioada stării de urgență. România a stat întotdeauna dificil la partea de prevenire. Nu avem în acest moment servicii puternice de prevenire a violenței în familie. Partea aceasta de asistență sau îndrumare care s-a mutat în zona digitală se face din ce în ce mai dificil. Așa că pe partea de prevenire nu aș putea spune că în perioada stării de alertă noi am reușit să susținem femeile victime ale violenței. Au existat sesiuni de consiliere și pregătirea specialiștilor să transmită mesaje comunitare, însă aceste acțiuni sunt punctuale, nu acoperă zona rurală și familiile care nu au acces la internet și de aceea cred că pe partea de prevenire se face destul de puțin. "

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale se alătură și în acest an instituțiilor publice și organizatiilor din întreaga lume care sărbătoresc Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

ALEXANDRA VLAD, reporter
,,În perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2020 se desfășoară campania ,,Construim o lume portocalie! Oprim violența împotriva femeilor!", demarată la inițiativa Federației Europene Soroptimist International. Administrația Prezidențială marchează această inițiativă cu ocazia Zilei Internaționale a eliminării violenței împotriva femeilor prin iluminarea, în semn de solidaritate, a Palatului Cotroceni, în portocaliu. "

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în România, violenţa domestică reprezintă o reală şi gravă problemă, precizând că în anul 2019, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost sesizate aproape 26.000 de cazuri de violenţă în familie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook