Din cauza lui Vîlcov și a lui Pop, România ar putea fi somată să respecte drepturile minorităților22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au semnat un proiect de rezoluţie, prin care îi cer acestui for să ia măsuri urgente pentru a solicita României protejarea minorităţilor naţionale. Cererea vine în urma declaraţiilor și demersurilor publice ale fostului ministru de Finanțe, Darius Vîlcov, şi fostului ministru al Educației, Liviu Pop, privind minoritatea germană din România. La începutul lunii septembrie, Darius Vîlcov, la ora actuală consilier guvernamental, a postat pe pagina sa de Facebook un clip video în care sugera că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apărea şi o fotografie cu preşedintele Klauss Iohannis, cu freză și mustață asemănătoare celor purtate de Hitler. La rândul lui, într-un interviu publicat în august, Liviu Pop a catalogat Forumul Democrat al Germanilor din România drept o organizaţie nazistă. Cei 22 de semnatari ai proiectului de rezoluție arată că minoritatea germană, stabilită în România în urmă cu secole, intră sub incidenţa Convenţiei-cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale semnată de Consiliul Europei în 1995 şi ratificată şi de România. Ei arată că astfel de acțiuni de defăimare în România, la nivel guvernamental, sunt îngrijorătoare. Prin urmare, cer măsuri urgente, prin care țara noastră să fie obligată să respecte drepturile minorităților naționale. La începutul lunii octombrie, cei doi foști miniștrii au fost sancţionaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Vîlcov a primit o amendă de 2.000 de lei, iar Pop, un avertisment.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook