Directiva europeană privind interzicerea comercializării medicamentelor la bucată, în vigoare



Gata cu medicamentele vândute la bucată! Astăzi, a intrat în vigoare directiva Uniunii Europene care impune reguli noi în ceea ce privește vânzarea de medicamente în farmacii. Astfel, farmaciștii nu mai au voie să elibereze medicamente la bucată, ci doar la cutie.

COSMINA STOIAN, reporter ”Noua directivă europeană nu este de bun augur pentru persoanele nevoiașe, care vor fi obligate să cumpere întreaga cutie de medicamente și nu doar o pastilă-două, cât le-ar permite buzunarul. De asemenea, micii producători vor fi obligați să investească în ambalarea produselor medicamentoase, efectul fiind reflectat de scumpirea tratamentelor.”

VOX ''Cumpăram la folii, o folie sau două. Era mai bine cu foli, decât cu grămada.''

VOX ''Nu sunt de acord, cu siguranță, de acest lucru. În general piața românească lasă de dorit în ceea ce privește medicamentele. Trebuie să ne gândim și la cei care nu au posibilități materiale.''

VOX ''Luăm și la folie că de multe ori nu ai bani, dar unele nu se dau la folie, mai mult la cutie. Și acum ești obligat să iei cutia întreagă și nu e normal. Normal ar fi să dea așa cum s-a dat și până acum.''

VOX ''Înainte cumpăramm, acum cred că nu este un avantaj pentru că toată lumea cumpără la bucată. Sperăm să nu fie modificări în preț sau să fie convenabil și avantajos pentru toată lumea.''

DAN ZAHARESCU, director executiv, A.R.P.I.M. ''Directiva în sine, este o directivă care dorește să permită accesul pacienților doar la medicamente autentice, să elimine medicamentele contrafăcute. Această modificare, presupune, într-adevăr ca pe fiecare ambalaj, fiecare cutie de medicament să aibă o serie uniă în lume, așa cum fiecare individ are un cod numeric personal. Încercăm să intrăm într-o stare de normalitate. O cutie de medicamente, în mod normal nu poate fi desfăcută, decât de cel care utilizează acel medicament. Deci pe cutiile de medicament se va aplica un sigiliu, iar acel sigiliu teoretic poate fi rupt doar de către pacient pentru a avea certitudinea că el va folosi un medicament autentic.''

Noua directivă europeană are ca scop controlul strict al sursei medicamentului și identificarea pastilelor falsificate, prin intermediul unui sistem de verificare impus de Uniunea Europeană tuturor statelor membre. În ultimii ani, peste 400 de medicamente falsificate au fost identificate în spațiul comunitar. Pentru a preveni introducerea pe piață a tratamentelor contrafăcute, producătorii de medicamente sunt obligați să imprime pe cutia medicamentului eliberat pe bază de rețetă un cod de bare 2-D și un dispozitiv de protecție împotriva modificărilor ilegale. Totodată, farmaciile, inclusiv farmaciile online, și spitalele trebuie să verifice autenticitatea tratamentelor, înainte de a le elibera bolnavilor. Directiva europeană privind medicamentele falsificate a fost adoptată în 2011 și vizează garantarea siguranței și a calității medicamentelor vândute în statele membre ale Uniunii Europene.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook