Dispecera certăreață de la S.A.J. Cluj, anchetată disciplinar



Anchetă disciplinară la la Serviciul de Ambulanţă Județean Cluj, după ce un dispecer a avut o reacție halucinantă la apelul unor părinți care aveau copilul bolnav!

ALEXANDRA VLAD, reporter „Părinții au sunat la 112 pentru a cere ajutor, întrucât fetița lor urina cu sânge. A urmat o discuție care a degenerat în acuzații la adresa părinților și s-a soldat cu refuzul dispecerei de serviciu de a trimite o ambulanță pentru preluarea copilului bolnav.”

ÎNREGISTRARE DISCUȚIE TELEFONICĂ ÎNTRE PĂRINȚI ȘI DISPECERĂ: „- Am observat-o pe fată că atunci când urinează plânge, am schimbat-o de pampers, am șters-o și i-a curs sânge. Asta este problema, dacă observam mai repede, mergeam la medicul de familie. - Și, acum, ambulanța ce poate să vă facă? - Să o ducem la urgență să vedem care este problema, să facă o analiză de urină, să-i facă ceva, nu o putem lăsa așa. - Dar o puteți duce dumneavoastră, doamnă, la urgență. - Doamnă scumpă, să o duc la urgență? Am căutat o juma de oră mașină să mă duc la urgență, nu am mașină. Asta nu e o urgență? - Da' sunați la medicul de familie, poate vă dă telefonic un tratament.” 

Deși părinții au spus că simptomele copilului au apărut de puțin timp și au explicat că nu au cum să apeleze la medicul de familie, dispecera a insistat că acest caz nu este o urgență și că ar fi de competența medicului de familie.

ÎNREGISTRARE DISCUȚIE TELEFONICĂ ÎNTRE PĂRINȚI ȘI DISPECERĂ: „- Dacă fata îmi pățește ceva, dumneavoastră răspundeți! - Nu am nicio treabă cu copilul dumitale, nu trebuia să lași să se ajungă până aici. Nu răspund eu deloc, răspunzi dumneata. Cum n-ai observat, înseamnă că nu te-a interesat despre ea. Eu nu răspund de ea, raspunzi dumneata și nevasta dumitale, că sunt ai voștri copiii, nu-s ai mei. Pe ai mei i-am crescut. Nu mă înveți tu pe mine la ce sunt obligată să trimit. Tu să-ți vezi de copil mai bine. Răspunzi că e al tău. Tu trebuia să-l speli mai des, din punctul meu de vedere.” 

Abia la al treilea apel al părinților, preluat de un alt operator, a fost trimisă o ambulanţă pentru preluarea copilașului. Tatăl fetiței a declarat, ulterior, că înțelege mediul stresant în care lucrează operatoarearespectivă, dar consideră că poate lăsa pe altcineva în locul ei, dacă este obosită.

TATĂL FETIȚEI BOLNAVE „Și eu am lucrat, și am lucrat și noaptea și ziua și da, într-adevăr, e obositor, dar, chiar dacă se simt așa obosiți, mai bine își iau un concediu și să stea acasă și să lase pe alții să vorbească.” 

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Cluj, Horia Simu, a declarat că se fac verificări pentru stabilirea detaliilor privind acest caz. El a precizat că, într-adevăr este stres, dar nu este normal să se vorbească așa și că, din fericire, ambulanța a ajuns la micuță în scurt timp și a transportat-o la spital. Din punctul său de vedere, totul ține de comunicarea dintre operatoare și pacient.



Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook