Diurne uriașe, încasate de conducerea Autorității Electorale Permanente



Încasări cu cântec, la vârful Autorității Electorale Permanente! Membrii conducerii Autorității ar fi încasat peste 323.000 de lei, în ultimele șapte luni, cu titlul de diurnă de deplasare in cuantum de 2% din indemnizatia lunară brută sau din salariul de bază lunar brut. Potrivit Europa Liberă, din acești bani, aproape 80.000 de lei i-ar fi revenit președintelui Autoritatii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, desi acesta locuieste in centrul Capitalei, într-un imobil al RAAPPS. Doar in septembrie, Mitulețu-Buică ar fi incasat o diurna de 11.357 de lei. Diurna despre care se face vorbire se acordă persoanelor care nu au un domiciliu in București si trebuie sa se deplaseze la locul de munca, notează Europa Liberă. Constantin-Florin Mitulețu-Buică este presedinte al Autoritatii Electorale Permanente din 27 februarie 2019. Conform aceleiași surse, pe parcursul mandatului, Mitulețu-Buică a primit în martie, aprilie si mai, câte o diurnă de deplasare în cuantum de 13.104 lei/lună. În iunie a încasat o diurnă de 7.862 de lei, în iulie, 10.046 de lei, și, în august, 9.171 de lei. În declarația de avere a lui Mitulețu-Buică se stipulează că, anul trecut, a încasat o diurnă de 2% în calitate de vicepresedinte al AEP/secretar general, însemnând 82.985 de lei. Dezvăluirile făcute de Europa Liberă sunt contestate, însă, de președintele Autoritatii Electorale Permanente. Mitulețu-Buică susține că dezvăluirile nu includ și explicațiile sale și că sunt anumite interese care urmăresc discreditarea sa.

CONSTANTIN-FLORIN MITULEȚU-BUICĂ, președinte, Autoritatea Electorală Permanentă ” Eu sunt din Craiova, nu am domiciliul în București, altfel nu aș fi putut să primesc nici eu, nici celelalte persoane care primesc această indemnizație și nici locuință personală, proprietate privată. Sunt sume încasate potrivit dispozițiilor legale. Nu am luat nimic în plus, decât cadrul legal. Este, în principal, legea 208 care spune ce drepturi au președintele, vicepreședintele și cei care ocupă funcții de înalt funcționar public. Vă închipuiți că nu pot să încasez ceva nelegal, pentru că nu le acord eu, le acordă viza financiarului, cu viza controlorului delegat de la Ministerul Finanțelor. Nu pot să încasez sume nelegale. Curtea de Conturi a verificat dacă anul 2015, 2016, 2017, au fost constatate ca fiind legale. Înca din 2008, s-au plătit astfel de sume în legea 208. Curtea de Conturi a spus că trebuie să fie reglementate de lege și s-au pus în legea din 2015 și, de atunci, au tot verificat Curtea de Conturi, anul fiscal 2015, 2016, 2017 și acum verifica 2018 și nu au fost probleme. ”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook