DN 76 Oradea - Deva, drumul incompetențeiDrumul Naţional 76 Oradea-Deva, drumul incompetenței guvernanților care s-au succedat la cârma țării de peste zece ani încoace pare blestemat! După patru ani, în care lucrările de reabilitare au bătut pasul pe loc, locuitorii zonelor traversate de această importantă arteră de circulație au ceva motive să spere că se va termina calvarul, dar, din păcate, resuscitarea lucrărilor generează un nou val de probleme. În comuna bihoreană Criştioru de Jos, diferența de nivel dintre drum și curțile oamenilor este uriașă. Practic, stratul de asfalt se înalță până în dreptul ferestrelor caselor. Mai mult, constructorii vor să mai adauge un lat de palmă, cu adaosul stratului de uzură. S-a ajuns, astfel, în situația în care localnicii nu mai pot intra în curți sau ieși cu mașinile ori căruțele. Mai grav, ei se așteaptă ca în momentul în care se vor înregistra ploi torențiale, apa să le inunde curțile. Aceeași problemă este și în Sudrigiu, comuna Rieni. Aici, în urmă cu patru săptămâni, constructorul a "secerat" haotic podeţele, arborii şi florile din faţa curților oamenilor, pentru a construi un trotuar care... nu duce nicăieri! În Beiuș, unde reabilitarea Drumului Național 76 este în toi, terasamentul, rigolele de scurgere, podul peste Valea Nimăiești şi bordurile nu vor fi refăcute, din cauză că nu au fast cuprinse în proiect. Va fi refăcută doar şoseaua din segmentul de trei kilometri al DN 76, care traversează centrul oraşului. În ciuda problemelor semnale, șeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Radu Băruţă dă asigurări că totul se va rezolva.

RADU BĂRUŢĂ, director general, Regionala de Drumuri Cluj "Sunt chestii punctuale şi se vor rezolva. Acum, sigur că dacă se construieşte puţin, ne-am înălţat, dar nu foarte mult. Nu vor rămâne aşa, fiţi convins de asta!"

La rândul lor, reprezentanţii constructorului spun că firma care execută lucrarea nu are nicio vină. Greşelile, susțin ei, sunt ale celor care au proiectat totul, în urmă cu zece ani. Nimeni nu explică, însă, cum de astfel de aberații nu au putut fi corectate pe parcursul unui întreg deceniu.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook