DN 76 Oradea - Deva, în atenția guvernanților



Vești bune pentru șoferi! Traficul pe tronsonul Oradea – Deva al Drumului Național 76 se va desfășura mai ușor, pentru că nu va mai fi niciun semafor care să țină mașinile pe loc. Anunțul a fost făcut de ministrul transporturilor, Sorin Bușe, în cadrul unei conferințe de presă organizată chiar pe șantier, pe porțiunea închisă circulației rutiere din cauza lucrărilor de reabilitare a carosabilului. Ministrul a afirmat însă că lucrările se vor încheia abia peste 10 luni.

SORIN BUȘE, ministrul Transporturilor „Nu vor mai fi stopuri nicăieri, nu vor mai fi gropi sau casete, cum se numesc, vor fi acoperite. Sunt lucrări care mai trebuie continuate, mai ales spre Vârfuri, lucrări mai ample, dar vor fi în așa fel făcute încât să se poată circula în siguranță și să nu
afecteze nici traficul. Eu i-am rugat să nu se oprească acum, să continue cât le mai permite sezonul, astfel încât să se avanseze mai mult decât prevăzuseră ei”.

Ministrul Transporturilor a vizitat șantierul din Bihor al Drumului Național 76, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, și a stat de vorbă cu principalii constructori. Sorin Bușe a precizat că termenul de finalizare a lucrărilor pe DN 76 Oradea - Deva este luna septembrie 2017.

SORIN BUȘE, ministrul Transporturilor „Vorbim de finalizare, care nu afectează traficul. Se va mai lucra la trotuare, să fie un drum bun, frumos”.

Dan Popa, reprezentant al societății civile și inițiatorul a numeroase proteste privind starea proastă a DN76, a subliniat că, datorită Ministerului Transporturilor, în ultimele luni lucrările au fost deblocate și, chiar mai mult, au avansat extraordinar.

DAN POPA, reprezentant al societății civile „Pe perioada a patru luni și jumătate, pe acest drum, putem spune fără nicio rezervă, s-a lucrat mai mult decât în ultimii 10 ani. Fără nicio laudă. Au fost deblocate plățile, s-a dat drumul lucrărilor, societățile antreprenoare și-au găsit firme care să lucreze în mod serios. Noi, ca reprezentanți ai societății civile, chiar dacă nu suntem experți în acest domeniu al construcției de drumuri, putem afirma că acest drum va rezista mulți, mulți ani de acum înainte”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a apreciat implicarea societății civile, care a avut un mare merit prin menținerea „în priză” a tuturor factorilor decizionali, dar și a executanților lucrărilor.

SORIN BUȘE, ministrul Transporturilor „DN 76 mi-a fost dat ca prioritate de către primul-ministru, alături de reformarea CNADNR. După cum am fost obișnuit să lucrez în alte părți, eu sunt acolo unde sunt probleme. Aici a fost, într-adevăr, un lucru în echipă, pentru că toți au contribuit. Societatea civilă ne-a alertat la lucruri pe care noi nu le vedeam clar, domnul Cecan și CNAIR-ul și-au asumat lucruri pe care nu și le-au asumat înainte, constructorii au fost alături de noi, toată lumea a contribuit. Este un succes de echipă, care poate fi un model. Este perfect ? Nu. Este perfectibil, data viitoare va fi mai bine.”

Pe ruta Dealul Bitii – Ștei, lucrările de asfaltare se vor finaliza în primăvară.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook