DN 76 Oradea-Deva, blocat de o surpare de pământ



Bătaie de joc în formă continuată, în cazul Drumului Național 76 Oradea-Deva! De mai bine de zece ani, autoritățile nu au rezolvat situația catastrofală în care se află Drumul Național 76, de importanță strategică pentru vestul țării, situație care afectează locuitorii județelor Arad și Bihor, tranzitate de această importantă arteră rutieră. O alunecare de teren produsă pe circa 100 de metri a blocat total DN 76, în zona dintre localitățile Criștiorul de Jos și Vârfuri. De joi seară, se lucrează la foc continuu pentru degajarea drumului, dar surparea rămâne activă și, practic, pământul îndepărtat este înlocuit de noi și noi surpări. Noaptea trecută, zeci de tiruri au stat blocate pe DN 76, în zona Vârfuri, neputând avansa din cauza tonelor de pământ care au blocat zona. Până la urmă, șoferii au fost nevoiți să întoarcă mașinile grele și să o ia pe o rută ocolitoare. Și Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este închisă în judeţul Bihor, pe DN 76 din cauza alunecărilor de teren produse la kilometrul 86+400 de metri, pe o lungime de aproximativ 100 de metri. Traficul a fost deviat pe ruta ocolitoare de pe DN 75: Lunca – Cîmpani – Nucet – Vârtop – Albac.

DAN POPA, reprezentant Mișcarea de Protest DN 76 "Eu sper că până diseară, dar nu cu certitudine să se poată circula. Mâine cu siguranță se va circula pe 2 benzi, dacă nu, asta în varianta în care nu o să mai fie o surpare de teren pentru că dealul în acea zonă e foarte instabil, acolo este o pânză de apă freatică."

Contactați de redacția Național TV, reprezentanții ministerului Transportului nu au putut să dea niciun răspuns concret legat de această situație. Culmea, directorul care a scufundat autostrada Sibiu - Orăștie, Narcis Neaga a fost numit în funcția de director general intermar al CNIR, Compania Națională de Investiții Rutiere, cu un mandat de patru luni. Dosarele DNA din spatele său, gestionarea proastă a proiectului autostrăzii Sibiu – Orăștie, lotul 3, sutele de milioane de euro ce trebuie plătite acum de la buget drept consecințe, nu l-au împiedicat pe ministrul Transporturilor, Lucian Șova să îl numească acum pe acesta director general interimar. Potrivit site-ului turnulsfatului.ro, la numirea lui în cadrul Consiliului de administrație, în urmă cu trei săptămâni, Asociației Pro Infrastructura, unul din cele mai active ONG-uri în zona monitorizării proiectelor de infrastructură, aprecia că ”perioada în care Narcis Neaga a condus Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (respectiv perioada 2013 - 2016), a fost cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook