Documentele necesare la înscrierea la grădiniță și la școală, prevăzute într-un proiect de ordin comunAvizul epidemiologic pentru intrarea copiilor în colectivitate nu va mai fi necesar la întoarcerea din vacanțe. Totuși, rămâne obligatoriu la revenirea în grădiniță, după cel puțin 3 zile consecutive de absență, potrivit unui proiect de ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației, pus în dezbatere publică. Avizul eliberat de medicul de familie trebuie prezentat și la înscrierea la gradiniță, dar nu și la școală. În schimb, adeverința medicală de înscriere în colectivitate este necesară pentru începutul fiecarui ciclu de învațământ. Medicul din unitățile de învățământ trebuie să asigure triajul epidemiologic al elevilor. Asistentul medical are obligația de a ține evidența copiilor absenți de la grădiniță din motive medicale, iar revenirea acestora în colectivitate va fi condiționată de prezentarea avizului epidemiologic prezentat de medicul de familie sau medicul curant.

BIANCA ROTARU, reporter „La înscrierea la grădiniță, adeverința medicală de înscriere în colectivitate, împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului, sunt documente obligatorii. Pentru înscrierea în clasa pregătitoare sau în clasa a IX-a, elevul are nevoie de fișa medicală și de adeverința medicală eliberate de medicul școlar la unității de învățământ anterioare. În plus, este necesară adeverința medicală de înscriere în colectivitate, în cazul în care unitatea de învățământ frecventată anterior nu avea cabinet medical.”

În cazul transferului între diferite unități de învațământ, elevul are nevoie de o fișă medicală de la unitatea școlară de la care a fost transferat, dacă există. În caz contrar, elevul trebuie să prezinte o adeverință medicală de înscriere în colectivitate. Proiectul de ordin este în dezbatere publică, până în 25 septembrie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook