Draga Olteanu Matei s-a stins din viață



Doliu în lumea teatrului românesc! Draga Olteanu Matei a tras cortina pentru totdeauna și s-a stins din viață la 87 de ani. Actrița era internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalulului "Sfântul Spiridon" din Iași, unde a ajuns de urgență, vinerea trecută, din cauza unei hemoragii digestive. Draga Olteanu Matei suferea de mai multe afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și endocrine, iar în ciuda eforturilor medicilor, actrița a pierdut lupta cu boala. Oficialii unității medicale au decis să arboreze un steag negru, de doliu, în semn de respect pentru îndrăgita actriță. Draga Olteanu Matei a avut o carieră extraordinară, întinsă pe cinci decenii, fiind o adevărată legendă a teatrului și cinematografiei românești. Născută pe 24 octombrie 1933, la București, Draga a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și a avut 100 de roluri de televiziune. Debutul său pe scenă a avut loc la 23 de ani, în piesa "Ziariștii". Alte apariții de excepție ale actriței au avut loc și pe scenele marilor teatre din țară, în piese precum "Coana Chirița", "Gaițele", "Căruța cu paie", "Hagi Tudose", "Domnișoara Nastasia" sau "Pisica în noaptea de Anul Nou". Draga Olteanu Matei a cochetat și cu lumea televiziunii, jucând în numeroase scenete care au adus, de fiecare dată, zâmbetul, pe fețele a milioane de oameni. Îndrăgita actriță a jucat și în serialul "Cuscrele", difuzat la Național TV, unde a avut drept colege de platou alte două embleme ale teatrului românesc, Stela Popescu și Tamara Buciuceanu Botez. În 2002, Draga Olteanu Matei a fost decorată cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, pentru prestigioasa carieră artistică. Cinci ani mai târziu, s-a pensionat și s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru. În anul 2010, cariera sa a fost răsplătită cu premiul Gopo, iar în 2014, a primit, din partea Casei Regale a României, decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer. Trupul neînsuflețit al actriței va fi depus mâine, la Cinematograful "Mon Amour" din Piatra Neamț, unde toți cei care au îndrăgit-o pot merge pentru a-și lua rămas bun. Draga Olteanu Matei va fi înmormântată duminică, 22 noiembrie, la Cimitirul "Eternitatea" din Piatra Neamț, alături de soțul ei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook