Drepturi și obligații, în cazul anulării vacanțelor din cauza coronavirusuluiTuriștii care vor să își anuleze vacanțele în zonele care nu se află în carantină din cauza coronavirusului chinezesc NU îşi vor primi banii înapoi şi trebuie să respecte prevederile contractuale. Anunțul a fost făcut de Dragoș Anastasiu, președintele unei companii de turism și transport internațional de pasageri. Anastasiu subliniază faptul că în ultima perioadă, tot mai multe persoane s-au prezentat la agențiile de turism și au cerut anularea deplasărilor, pe fondul temerilor de îmbolnăvire provocate de coronavirus.

BIANCA ROTARU, reporter ”Există o directivă europeană în acest sens, care prevede că, în caz de forță majoră, turiștii își vor primi banii înapoi, fără alte despăgubiri. Asta înseamnă că dacă cineva avea planificată o deplasare într-o zonă aflată în carantină, precum Wuhan sau oraşele din Italia care sunt în carantină, atunci îşi poate primi banii înapoi. Orice altceva este supus prevederilor contractuale existente, a mai precizat Dragoș Anastasiu.”

Acesta susține că această criză din turism, legată de coronavirus, este cauzată de emoţii şi nu de raţiune, iar toţi oamenii au uitat ce înseamnă virusul gripal, care este mult mai "dăunător" decât virusul din China. Este, însă, o realitate faptul că epidemia de coronavirus, care tinde să devină pandemie, afectează masiv agențiile de turism și companiile de transport aerian. Este și efectul anulării unor zboruri către zonele intens afectate de COVID-19, precum China și Italia. Cea mai afectastă pare a fi Italia, o țară pentru care turismul reprezintă o componentă extrem de importantă în economia țării. Patronatul din Turismul italian estimează, deja, pierderi de până la 5 miliarde de euro, anul acesta. Hotelierii au anunțat și ei că aproape jumătate dintre rezervări au fost anulate, în regiunea Milano ajungând chiar la 70%.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook