Drum lin către stele, Florentina Szathmary



Val de mesaje în amintirea Florentinei Szathmary, care a decedat, vineri, la vârsta de 82 de ani! Considerată drept unul dintre marii profesioniști din România, care a format o mulțime de artiști, Florentina Szathmary a lăsat în urmă regretele celor care au cunoscut-o și apreciat-o. Și-a pus amprenta asupra folcorului și divertismentului, în decenii de muncă neobosită, făcută cu pasiune. A realizat emisiuni memorabile, la televiziunea publică, dar și în mediul privat. Printre emisiunile de mare valoare pe care le-a realizat, se numără ”Să v-amintiți duminica!”, difuzată de Național TV. Emisiunea extrem de logevivă, prezentată de Corina Chiriac, a fost realizată de Florentina Szathmary, din perioada 2007, până în 2011. Florentina Szathmary a fost și director artistic al postului Favorit TV, unde a contribuit la realizarea unor îndrăgite emisiuni de folclor, precum ”Albumul Național”, ”Seara Favorită” ori ”Bună vreme, gospodari!”.

prin telefon: CORINA CHIRIAC, artistă ”Am aflat cu deosebită tristețe de plecarea dintre noi a execepționalei realizatoare de televiziune, doamna Florentina Szathmary. Îmi pare extrem de rău că a plecat atât de repede dintre noi. Mi-am adus aminte cu plăcere că am lucrat, aproape toată cariera mea, și cu dânsa. Îi datorez mult doamnei Szathmary, inclusiv faptul că am început să colaborez cu Național TV i se datorează. Nu vorbesc despre ea la trecut, pentru că va rămâne în patrimoniul producătorilor de emisiuni elegante, de valoare culturală, pentru arta românească indiferent de gen. Spun ca toată lumea, Bunul Dumnezeu să o așeze între bine plăcuții Lui.”

prin telefon: CORNELIA ȘI LUPU REDNIC, artiști ”- Cu durere am aflat vestea că doamna Florentina Szathmary nu mai este. Vreau să spun că o parte din viața noastră a fost foarte importantă lângă doamna Florentina, lângă mămuca, pentru că dumneaei a fost realizator al emisiunii ”Album Național”, la Național TV, iar eu, împreună cu soțul meu, am prezentat acea emisiune și ne-a fost dat să creștem foarte mult ca oameni, ca artiști. Au fost foarte multe alte întâmplări frumoase care le avem cu doamna Florentina Szathmary. Întâmplări și lucruri și momente pe care o să le ținem în sufletul nostru pentru totdeauna, acolo, într-un locșor frumos. Îi putăm veșnic recunoștință, îi purtăm drag și îi dorim ca Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace. A fost un om care a iubit foarte mult viața, a iubit foarte mult muzica.” - Cu durere în suflet, noi întotdeauna, artiștii, îi spuneam mama noastră. De aia îi ziceam mămucă. Dureros. Așa cum spunea și Cornelia, noi am avut trei sezoane la Național TV, împreună cu doamna Szathmary. Dureros când pleacă din lumea asta așa oameni pregătiți. Dumnezeu să o odihnească! Să îi fie țărâna ușoară!”

prin telefon:CORNEL BORZA, artist ”Am aflat această veste tristă, din păcate. A trecut la cele veșnice, într-o lume poate mai bună doamna Florentina Szathmary. Una dintre, zic eu, cea mai mare realizatoare de emisiuni de folclor. A fost una dintre mamele mele spirituale, pentru că, deși, am debutat la regretata Marioara Murărescu, am colaborat foarte mult cu doamna Florentina Szathmary. Dumnezeu să o odihnească și să-i dea lumină veșnică.”

prin telefon: MATILDA PASCAL COJOCĂRIȚA, artistă ”A plecat din viața noastră mămuca, dar nu din sufletul nostru. Prețuire, respect și recunoștință, până ce ne vom întâlni dincolo, mămucă. Drum lin, către stele.”

FLORENTINA SZATHMARY ”Tot sufletul mi l-am pus în emisiunile mele și pentru mine asta a fost viața, munca de televiziune.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook