Drumurile din România, cele mai nesigure din Uniunea EuropeanăDrumurile din România, cele mai nesigure din Uniunea Europeană! Potrivit executivului de la Bruxelles, în 2017, țara noastră a avut cea mai mare rată a accidentelor mortale: 98 la un milion de locuitori, dublu față de media din Uniunea Europeană.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Rata accidentelor rutiere mortale din România a crescut cu un procent anul trecut, comparativ cu anul 2016. Am depăşit Bulgaria, care a înregistrat în 2017 96 de accidente mortale la un milion de locuitori. Asta, în timp ce la nivelul întregii Uniuni, raportul arată că drumurile europene au fost și în 2017 cele mai sigure din lume, cu o medie de 49 de accidente mortale la un milion de locuitori."

Cele mai sigure drumuri sunt în Suedia şi Marea Britanie, cu rată a accidentelor mortale sub 30 la milionul de locuitori. În Germania, rata este de 38, cel mai scăzut nivel din ultimii 64 de ani, în această ţară. În acelaşi timp, Estonia şi Slovenia au raportat cea mai mare scădere a numărului de accidente mortale în 2017 faţă de anul 2016, de minus 32% şi, respectiv, minus 20 %. Conform statisticilor, în 2017, peste 25 de mii de oameni și-au pierdut viața pe şoselele din Uniunea Europeană, iar alţi 135.000 au fost grav răniţi. Accidentele rutiere grave le afectează nu doar pe victime, ci şi întreaga societate, costurile socio-economice estimate ridicându-se la 120 de miliarde de euro pe an. De aceea, se impun noi eforturi concertate la nivel european pentru a face drumurile mai sigure, conchide raportul. Obiectivul blocului comunitar este reducerea la jumătate a numărului de accidente rutiere mortale pe şoselele din Uniune, până în 2020.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook