Duminica Floriilor



Duminica Floriilor, una dintre cele 12 sărbători împărăteşti din cursul anului bisericesc, este celebrată de credincioșii ortodocși din toată lumea! Sărbătoarea intrării lui Iisus în Ierusalim s-a suprapus peste cea a zeiţei romane Flora și de aici vine și denumirea populară. Este o sărbătoare iubită de toți creștinii, care cinstesc, astfel, momentul sfânt al intrării lui Iisus Hristos în Ierusalim, când a fost întâmpinat cu urale și ramuri de finic. În amintirea ramurilor de finic, în biserici sunt sfințite ramuri de salce, care sunt păstrate, apoi, la icoane. În lumea creștină, sărbătoarea Floriilor este precedată, de obicei, de pelerinaje religioase. Un astfel de pelerinaj a avut loc și în București, de la Mânăstirea Radu Vodă și până în Dealul Patriarhiei, la care au participat mii credincioși. Patriarhul Daniel a sfințit icoana Intrării Domnului în Ierusalim și a rostit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, adresând, totodată, și un cuvânt de învățătură. În aceste vremuri tulburi, în care atrocitățile războiului din Ucraina îngrozesc întreaga lume, mulți oameni caută speranța și liniștea în rugăciune.

VOX ”Această sărbătoare este foarte, foarte importantă, pentru poporul român și pentru întreaga lume. Am venit cu gânduri bune, cu gânduri de iertare. Intrăm în Săptămâna Patimilor. Ne bucurăm pentru această mare sărbătoare și ne rugăm la Dumnezeu pentru sănătate, pentru liniște în țară, pentru liniște în popor, pentru toată lumea.”

VOX ”Hristos înseamnă întodeauna speranță și pace și iubire. Și asta a însemnat și acum două mii de ani și asta va însemna în continuare.”

VOX ”O binecuvântare pentru noi, un dar primit după doi ani de pauză, un îndemn la rugăciune pentru pace, pentru sănătate, pentru lumină în sufletele noastre, pentru învierea noastră, a tuturor.”

Această sfântă zi de sărbătoare este marcată de tradiții, obiceiuri și superstiții păstrate de români de-a lungul timpului. În unele zone, fetele nemăritate se spală pe cap cu apă fiartă cu busuioc, pentru ca părul să fie strălucitor și sănătos. Tot de Florii, fetele își fac descântec ”de ursită”, pentru a ști dacă se vor căsători în cursul anului. În Banat și-n Transilvania, fetele nemăritate pun o cămașă curată și o oglindă sub un păr altoit. Obiectele sunt folosite, apoi, pentru farmece de dragoste și cununie. Peste 1,6 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica, în Duminica Floriilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook