Echilibru și cumpătare



De obicei, în perioada sărbătorilor, serviciile medicale de urgență sunt suprasolicitate. Persoanele care fac exces alimentar sau de alcool ajung la unitățile de primiri urgențe și petrec, apoi, sărbătorile la dietă. Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Lygia Alexandrescu, spune că putem preveni astfel de neplăceri prin cumpătare și alimentație echilibrată.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist ”Se mănâncă copios la prânz, se mănâncă la fel și dimineața, și masa de seară va fi un pic mai frugală. Poate, dacă chiar simțim nevoia să mâncăm ceva, un pic de pește, o salată, o mămăligă cu un pic de brânză sau cu un pic de iaurt sau chiar doar ieșim la plimbare și este absolut suficient ce am mâncat în prima jumătate a zilei. Așa, putem să ne bucurăm de tot ce ne dă Crăciunul, tot ce ne aduc sărbătorile, cu moderație și împărțind și organizându-ne mesele în așa fel încât să gustăm din toate dar nu toate odată.”

Lângă preparatele din porc nu trebuie să lipsească legumele, este contraindicat excesul de dulciuri, alcoolul ar trebui consumat cu măsură, iar plimbările în aer liber, pe lângă starea de bine adusă de mișcarea fizică, vor ajuta organismul să digere bunătățile consumate.

LYGIA ALEXANDRESCU, nutriționist ”Haideți să ne bucurăm de sărbători, haideți să gândim, să mâncăm românește, haideți să mâncăm integral, să adaptăm rețeta bunicilor după ce trăim astăzi, să încercăm să ne bucurăm de alimentele produse aproape de casă, în așa fel încât să fim sănătoși șă să nu avem nici un fel de gând negativ de a nu putea consuma ceva anume. Doza face otrava, și orice e consumat cu moderație devine un beneficiu pentru organism.”

Nutriționistul Lygia Alexandrescu atrage atenția și asupra păstrării în condiții optime a bucatelor pregătite pentru masa de sărbători, pentru a nu se altera. De asemenea, recomandă cumpătare și în ceea ce privește aprovizionarea cu produse alimentare și prepararea bucatelor, în scopul combaterii risipei alimentare. În cazul în care există surplus, mâncărurile pot fi congelate, dar există și varianta de a dărui acest surplus semenilor noștri nevoiași.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook