Educația, prioritară la CumpănaEducația este prioritară la Cumpăna, indiferent că vorbim de grădinițe, creșe, școli sau licee, cert este faptul că acestea au fost renovate, s-au făcut investiții, care astăzi se văd cu ochiul liber. Administrația locală face an de an eforturi pentru ca elevii să fie sprijiniți, mai ales că investițiile în tineri duc la un viitor prosper al comunei.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna, jud. Constanța

”Întotdeauna pe primul loc am situat educația și sănătatea. Fără educație nu avem nimic. Educația, fiecare copil educat este un om câștigat. Este principiul după care ne ghidăm activitatea în ceea ce privește acest domeniu de activitate. + Am reușit să reconstruim nu doar grădinița din centrul comunei, ci în primul rând, Grădinița Sf. Maria, am numit-o noi. Grădiniță pe care am transformat-o cu program prelungit încă de la început și unde astăzi sunt înscriși un număr de 200 de preșcolari.”

De asemenea, România are nevoie și de campusuri şcolare pentru învăţământul preuniversitar, iar un astfel de model se regăsește în comuna Cumpăna. Primăria Cumpăna a accesat fondurile europene pentru construcţia acestui campus şcolar, care se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 17.000 de metri pătraţi. Proiectul, care a necesitat o investiţie de peste 8 milioane de euro, a fost finalizat în 2016, având în vedere că au existat unele dificultăţi în accesarea banilor. Totodată, sportul este important pentru elevii comunei Cumpăna care beneficiază de trei săli de sport.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna, jud. Constanța

”Cea de-a treia sală de sport este construită în campusul școlar și a fost dată în folosință în anul 2016. Această sală de sport a susținut competiții naționale, atât la gimnastică ritmică, la lupte greco-romane. Competiții pe care le-a susținut comuna Cumpăna. Deci, nu facem altceva decât să încercăm să creăm condiții optime pentru educația copiilor noștri, pentru dezvoltarea acestora. Condiții care să nu se deosebească cu nimic față de cele din mediul urban.”

Autoritățile locale din Cumpăna spun că o altă prioritate o reprezintă investițiile în infrastructura rutieră și că se fac eforturi mari în acest sens.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook