Educație ca-n filmele SF



Roboţi multifuncţionali, elemente de realitate virtuală şi tehnologii de neimaginat până acum. Nu sunt elemente dintr-un film SF, ci fac parte din dotarea unui laborator digital ultramodern, pus la dispoziția elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 311 din Sectorul 6 al Capitalei. Laboratorul digital inteligent a fost dotat şi cu laptop-uri, softuri de design grafic, o tablă interactivă, scannere şi imprimante 3D. În SmartLab, elevii vor participa la cursuri de biologie, geografie sau chimie, iar concepte până acum abstracte vor căpăta contur pe tabla inteligentă.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6 București ”Primăria a dezvoltat acest proiect de 150.000 de euro. Pe lângă faptul că s-au achiziționat elemente de laborator IT de cea mai bună performanță, include și mentenanță pe un an de zile și include și training pentru cadrele didactice. De asemenea, este foarte important colaborarea cu Colegiul Național ”Moisil” din Sectorul 6, care are deja un astfel de laborator și trebuie să facem transfer de cunoștințe dinspre colegiu și către școala gimnazială.”

DANIELA SANDU, director, Școala Gimnazială nr. 311 ”Pentru noi, acest SmartLab va fi o modalitate să mergem mai departe, într-un viitor pentru care sa fim pregătiți. Vrem ca copiii să fie pregătiți, să își formeze deprinderile conform talentelor lor.”

DANIELA BĂDESCU, inspector școlar, Sector 6 ”E un exemplu de bune practice pentru Sectorul 6. În primul rând, că unificăm la nivelul teoriei și a practicii școala gimnazială și liceul, dar, mai mult decât atât, ne propunem să formăm aici noi specialiști în specializări cu totul noi. Ca atare, e un pas către viitor.”

SmartLab-ul este un laborator digital viu, scopul fiind acela de alfabetizare digitală și tehnologică, pentru a le dezvolta elevilor gândirea anticipativă, adaptativă, creativă și analitică. Astfel, memorarea mecanică este înlocuită prin stimularea creativității.

ANDREI, elev, Școala Gimnazială nr. 311 ”- Am făcut o piramidă cu culoarea albastru. Pe urmă, am făcut cămila care a fost puțin mai greu de făcut și a trebuit să le lipesc pe toate, ca să nu se desfacă. - Cum ți se pare acest laborator? - Mi se pare foarte modern și putem să facem foarte multe lucruri și la multe proiecte ale școlii cred că ne poate ajuta mai ales imprimanta, dar și aceste creioane.”

ALEXANDRU, elev, Colegiul Național „Grigore Moisil” ”Sunt roboții de la Colegiul Național ”Grigore Moisil”, pe care i-am adus aici. Sunt făcuți de noi din seturile acestea modulare. Practic, noi îi ansamblăm din aceste piese pe care le avem la dispoziție și, după aceea, scriem programe ca să-i facem să gesticuleze. De asemenea, mai avem în laborator și imprimante 3D care pot fi folosite pentru printat absolut orice, dar noi le folosim în special pentru piese de roboți. În momentul acesta lucrează la logo-ul vostru cred, Național TV.”

Echipamentele din laborator și softurile aferente pot fi folosite ȋn toate disciplinele, indiferent de profilul școlii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook