Eficientizarea energetică a clădirilor, facturi mai reduse pentru cetățeniSpecialiștii cer autorităților să acorde o importanță deosebită eficienței energetice a clădirilor! Sute de companii importante din domeniul eficienței energetice a clădirilor din România, împreună cu arhitecți, ingineri și auditori energetici, cer Executivului României să aloce cel puțin patru miliarde de euro, din fondurile de redresare economică pe care Uniunea Europeană ni le pune la dispoziție, pentru eficienţa energetică a clădirilor. Aceștia atrag atenția că imobilele ineficiente energetic sunt responsabile pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel european.

RADU DUDĂU, director, Energy Policy Group

"România are multe de făcut pe partea legislativă și de reglementare, pentru că sunt o serie de disfuncționalități care trebuie corectate repede și trebuie, de asemenea, să avem capacitatea instituțională de a crea programe publice prin care să începem întâi, cu clădirile publice, școli, spitale, dar să ne adresăm, de asemenea, în continuare, blocurilor de locuit, caselor unifamiliale, astfel încât să mărim considerabil rata de renovare."

Inițiatorii mișcării susțin că renovarea clădirilor are numeroase beneficii, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru economie. Astfel, creșterea eficienței energetice a clădirilor va conduce la facturi cu valori mai reduse pentru cetățeni, la reducerea poluării care provoacă peste 20.000 de decese anual la nivel național, precum și la creşterea calităţii vieţii şi a performanţei. Potrivit unui studiu realizat de Building Performance Institute in Europe, o clădire eficientizată energetic creşte productivitatea angajaţilor cu 12%, reduce zilele de spitalizare ale pacienților cu 11% şi scade durata în care un angajat bolnav se reface în propria locuinţă, pentru a putea reveni la serviciu. Un alt beneficiu important ar putea fi resimțit și în cazul școlilor eficientizate energetic, care asigură un confort termic sporit, precum şi o calitate a aerului îmbunătăţită, ceea ce va conduce la creșterea performanțelor elevilor. Un prim pas în această direcție este realizat în cadrul Programului "România Eficientă", care are scopul de a da un exemplu autorităților, în ceea ce privește standardele de calitate la care ar trebui să se ridice eficientizarea energetică a clădirilor.

RADU DUDĂU, director, Energy Policy Group

"Un program privat de promovare a eficienței energetice care își propune să realizeze renovarea a șase școli publice din România. Dorim să începem imediat, în 2021, cu lucrări de renovare aprofundată a unui corp de clădire școlară din Municipiul Ploiești, pe care vrem, după aceea, să-l punem la dispoziție ca un exemplu de bune practici care să fie replicat, după aceea, la nivel național, pe baza fondurilor europene publice, care vor fi disponibilizate."

România va avea la dispoziţie 30 de miliarde și jumătate de euro din fondurile destinate redresării economice, primite de la Uniunea Europeană.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook