Elementele de securizare a pașaportului, prezentate publicElementele de securitate pentru noile pașapoarte, prezentate populației! Documentele au fost puse în circulație săptămâna aceasta de Poliția Română și sunt printre cele mai greu de contrafăcut documente de călătorie. Potrivit șefului Direcției de Pașapoarte din Poliția Română, Mirel Toancă, fiecare filă a noilor pașapoarte conține un element stilizat al unui monument istoric sau al unui element turistic cunoscut din România. Astfel, pe lângă elementele de siguranță pe care le oferă aceste imagini, se realizează și o promovare a obiectivelor turistice și istorice ale României.

MIREL TOANCĂ, director, Direcția Generală de Pașapoarte “Noile pașapoarte au elemente de siguranță care le vor face aproape imposibil de falsificat și un design modern cu detalii inspirate din istoria și geografia țării noastre.”

Toancă a explicat că elementele de siguranță implementate au la bază noile tehnologii în materie. Unele dintre aceste elemente pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale. Noile modificări nu vor influența costul pașaportului pentru cetățeni, iar documentele de călătorie din generațiile anterioare rămân valabile până la data menționată în acestea. Anul trecut au avut loc mai multe schimbări legislative, printre acestea numărându-se dublarea termenului de valabilitate, respectiv la 10 ani a pașaportului simplu electronic pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani. În plus, au fost modificate condițiile în care poate fi eliberat pașaportul simplu electronic temporar, valabil 12 luni. Acest pașaport se eliberează într-un termen ce nu poate depăși trei zile lucrătoare, doar în situații obiective, în care din motive de sănătate, familiale sau profesionale este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea unui pașaport simplu electronic.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook