Elevi ai Colegiului Național "Iulia Hasdeu", implicați într-un proiect pentru incluziune socială în EuropaElevi din România şi din alte cinci ţări, împreună într-un proiect european! Intitulat "Radio, adolescenți și ştiri", proiectul vizează strategiie ce permit incluziunea unor colective în societate: cei de altă rasă, de altă religie sau de altă culoare. Prima etapă a proiectului se desfășoară în București, la Colegiul Național "Iulia Haşdeu".


GABRIELA ARSENE, profesor, Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu"

"Colegiul Național Iulia Hasdeu... doi ani școlari. (...) Este un schimb... incluziune socială."

CARMEN PAVON VAZQUEZ, coordonator general al proiectului

"Este un proiect Erasmus Plus între cinci centre școlare europene: Bulgaria, Ungaria, România, Franța și Spania. O să lucrăm pe tema incluziunii, nediscriminare față de persoane de alt sex, altă rasă sau cultură, imigranți etc."

LUIS ALBURQUERQUE, coordonator pentru România

"Chiar acum fac un mic atelier de bază de limba română, în așa fel încât elevii și profesorii străini să aibă câteva noțiuni de bază de comunicare. (...) Acest proiect reprezintă pentru mine oportunitatea ca elevii mei români să poată cunoaște alți elevi și alte țări din Europa."

Profesorii și elevii din celelalte țări participante au avut șansa să învețe câteva cuvinte în română.

AMBIANȚĂ: "Mă numesc Melissa... M-am pierdut."

AMBIANȚĂ: "Ce faci?... M-am pierdut."

VOX 1 -  "Este un mod... prieteni noi."

VOX 2 -  "Cred că este... foarte bună."

VOX 3 -  "Trebuie să învățăm... pe care le au."

VOX 4 - "Până acum România mi se pare o țară foarte frumoasă, casele mă încântă iar această școală este foarte curată și frumoasă."

În cadrul proiectului, elevii au ocazia să folosească noile tehnologii pentru a elabora diverse produse: podcast-uri, videoclipuri sau teatru radio, care să aibă legătură cu tematica proiectului, folosind spaniola ca limbă străină.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook