Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționantUltimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59 din Sectorul 6 al Capitalei, elevii claselor a VIII-a s-au adunat în curte, pentru a-și primi diplomele și felicitările cuvenite, rezultat al muncii depuse în anii de școală de până acum. Cu emoție în glas, o lacrimă în coada ochiului sau zâmbete nostalgice, flori în mână și bucurie în suflet, elevii au aşteaptat momentul în care le-au fost răsplătirii eforturilor depuse. Deși nu a fost un an ușor, mai ales pentru elevii din anii terminali, care au fost nevoiți să se pregătească online, pe timp de pandemie, ei s-au declarat mulțumiți de rezultate și spun că s-au adaptat noilor condiții de învățare.

EDMOND, elev „- Mă simt bine că am terminat școala și este o senzație plăcută, dar mă simt și emoționat mai ales pentru că nu-mi voi mai revedea, așa de des, toți colegii. - Cum a fost să faci școala online? - A fost destul de complicat la început, mai ales că existau erori de conexiune și se întrerupea, dar, în final, am reușit.” 

DENISA, elevă „- Ai emoții? - Da, foarte mari. - Ce vrei să faci mai departe? - Vreau să meg la ”Elena Cuza” la Pedagogie, să mă fac profesoară.”

BIANCA, elevă „- Cum a fost examenul de anul acesta în condițiile actuale? - A fost la română destul de potrivit, iar, la mate, puțin mai greuț. Ne-am descurcat.”

CĂLIN, elev „- La examene te-ai descurcat? - Da, m-am descurcat. - Ce ți s-a părut cel mai greu? - La matematică a fost mai dificil un pic, dar am reușit să sciu câte ceva pe acolo.”

Aflați alături de copii, părinții păreau mai emoționați decât ei.

DANA, părinte „Am emoții, nu știu cum au trecut cei 8 ani. Astăzi chiar mi-l aminteam pe el în clasa I” 00 14 + 00 30 „Mi-l amintesc, nu știu cum au trecut anii, nu știu cum a crescut.” 

IUNIA, părinte „Mult succes, baftă la examane, să facă alegerile potrivite și să aibă norocul să intre acolo unde își doresc.” 

OANA, părinte „Încheiem 8 ani, nu-mi vine nici mie să cred că am venit cu el, era așa, de-o șchioapă, acum sunt mai înalți decât noi. Deci, emoțiile sunt din toate punctele de vedere.”

Acest moment unic din viața elevilor de-a VIII-a a fost marcat cum se cuvine de conducerea Școlii 59.

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59 București „A fost o festivitate pe care ne-am dorit-o foarte mult. În momentul în care s-a anunțat starea de urgență, primul lor gând a fost și cum finalizăm, pe sticlă? Lucrul acesta a fost atât de dureros, îmi închipuiam o colivie din care nu puteam scăpa. Au muncit foarte mult, au spus și părinții că este bine să amânăm festivitatea după finalizarea celor două evaluări, astfel încât să nu fie niciun risc de infecție. Iar acum, și dacă le spun să stea distanțați, emoțiile sunt mult prea mari. Și-au dorit această clipă foarte mult. Și-au pus o dorință, balonul a zburat, sperăm să fie auzită dorința noastră și să se și împlinească.” 

ANA ANDONE, diriginte, Școala Gimnazială nr. 59 București „Anul acesta a fost un an dificil pentru noi toți, fiind un an cu criza aceasta, cu pandemia. Am reușit să ajungem și la acest moment de final, la această festivitate atât de frumoasă, festivitatea de absolvire. Elevii au fost emoționați, noi am fost emoționați și încă suntem, dar am dorit foarte mult să le oferim copiilor acest moment festiv.” 

Le dorim și noi copiilor care se pregătesc pentru o nouă etapă a vieții de școlar succes la examene și un viitor frumos!


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook