Elevii din anii terminali s-au întors la școalăElevii din anii terminali s-au întors la școală! Între 2 şi 12 iunie se vor realiza numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale. În această perioadă, durata activităţilor petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu şi de două ore pentru elevii de gimnaziu, iar pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, activitatea de pregătire nu va dura mai mult de patru ore pentru elevii de liceu şi trei ore pentru gimnaziu.

TORA APETRII, reporter
"Prezenţa în această perioadă la şcoală este opţională. Iar pentru cei care nu pot participa fizic la pregătire vor fi organizate activităţi online, potrivit oficialilor din Ministerul Educației."

Printr-un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, s-au stabilit anumite măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unităţile de învăţământ, instituţiile publice şi toate structurile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Educaţiei.

PAVEL LAZAROV, director, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”

”Distanțarea socială, marcaje în curtea școlii, la intrarea în școală coșul pentru măștile cu care au venit de pe stradă, luarea temperaturii, măsurarea temperaturii. Probabil că le-a și lipsit școala.”

FLORENTINA GASPAR, director, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”

"Un elev trebuie să aibă stânga-dreapta 2 m, față- spate 2 m, deci practic locul lui total este de 4 m pătrați, un singur elev într-o bancă și într-o sală de clasă nu au fost mai mult de 12 copii, deși la 64 de m pătrați puteam să ajungem la 16 elevi într-o sală de clasă. Ei au intrat în sala de clasă, pe bancă, au găsit o etichetă și acolo și-au trecut numele urmând ca în zilele următoare doar în acea bancă să se așeze, să nu schimbe banca, să fie aceeași bancă."

Potrivit Inspectoratului școlar al Municipiului București, 7.156 de elevi din clasa a VIII-a și 5.666 - din clasele a XII-a Zi și a XIII-a seral și-au anunțat participarea la activitățile educaționale organizate de unitățile de învățământ din Capitală în perioada 2 - 12 iunie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook