Elevii Școlii Primare din Sudrigiu, obligați să facă naveta la patru kilometri distanțăAutoritățile locale, fidele principiului ”unde dai și unde crapă”! De data asta, adulții nu-și fac treaba, iar consecințele sunt suportate de copii. Mediatizarea, în jurnalele de știri Național TV și Național 24 PLUS de aseară, a situației Școlii Primare din Sudrigiu, comuna Rieni, județul Bihor, a dat rezultate. Din păcate, nu cele firești. După ce au văzut la televizor cât de dărăpănată este clădirea in care, luni, erau așteptați copiii pentru festivitatea de începere a anului școlar, conform textului anunțului afișat pe ușă, autoritățile locale au hotărât să mute elevii, cu tot cu învățătoare, la o școală din Rieni, aflată la patru kilometri distanță. Prin urmare, copiii sunt obligați să facă un efort în plus, ca să ajungă la școală, iar bugetul local va fi încărcat cu cheltuielie privind transportul lor dus-întors la unitatea de învățământ din Rieni. Am încercat să-l contactăm, astăzi, și pe primarul comunei Rieni, profesorul Ioan Gheorghe Bota, om cu studii și în Managementul Educațional, ca să-l întrebăm care ar fi costurile iscate de această decizie, dacă s-a consultat cu oamenii din Sudrigiu, care l-au votat la alegerile din 2016, cu privire la această decizie și ce ar presupune reabilitarea unității școlare din Sudrigiu și cam când ar putea reveni copiii la cursuri, în sat. Probabil, domnul primar va fi mai cooperant în campania electorală din 2020. Până atunci, poate, va face eforturi să asigure finanțarea necesară reabilitării școlii din Sudrigiu. În ceea ce privește Inspectoratul Școlar Județean Bihor, purtătorul de cuvânt Claudiu Damian, care îi promitea, ieri, reporterului Național TV care l-a contactat la telefon, că se va informa cu privire la situația școlii din Sudrigiu și va reveni cu informații în circa 10 minute, nu a mai revenit nici până la această oră și nici nu a mai răspuns la telefon. La fel, șeful său, inspectorul școlar general Alin Florin Novac-Iuhas. Acesta nu a răspuns la telefon și nici la mesajul transmis de reporter, ieri. În concluzie, până la momentul la care aleșii locali și oficialii din instituțiile care patronează școala românească își vor aminti că sunt plătiți din bani publici și că au misiunea de a face ceva concret, nu numai să asigure circuitul hârtiilor în natură, ne rezervăm dreptul de a le reaminti, în perioada următoare, că misiunea lor este aceea de a servi populația conform atribuțiunilor de serviciu, dacă nu din convingeri dictate de principii general valabile. Vom reveni cu amănunte privind acest subiect, în jurnalele de știri Național TV și Național 24 PLUS. De asemenea, subiectul va fi amplu tratat într-o ediție a emisiunii Miezul Problemei, al cărei noi sezon începe joi, de la ora 17.00.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook