Emisiunea „Din viața romilor”, la ceas aniversar



Emisiunea ”Din viața romilor” împlinește 15 ani, dintre care, ultimii șase ani i-a petrecut la Național TV. Prin urmare, ediția de mâine, de la ora 10:00, prezentată de actorii Zita Moldovan si Sorin Sandu, este una aniversară, o retrospectivă a celor 15 ani de când ”cea mai mișto emisiune cu și despre romi”, ne oferă tuturor informatii de actualitate, interviuri, reportaje, muzică și concursuri. 15 ani de când invitații scot în evidență lumea diversa a romilor.

MONICA CORNEA, realizator „Din viața romilor” ”Iata că am împlinit 15 ani de când producem această emisiune. Emisiunea este produsă de Asociația Partida Romilor Pro Europa. Este organizația care reprezintă romii în Parlamentul României și are ca scop promovarea etniei rome prin a scoate în față toate părțile bune, începand cu cultura și istoria etniei rome.”

Din aprilie 2005, când a fost difuzată prima ediție, peste 800 de emisiuni au fost oferite publicului larg. De-a lungul timpului, realizatorii au promovat istoria romilor, tradițiile, îndeletnicirile, portul, limba, preocupările tinerilor, muzica tradițională de valoare.

MONICA CORNEA, realizator „Din viața romilor” ”În primul rând, aș vrea să mulțumesc colegilor mei care sunt atât de implicați. Pot să spun că este un mecanism care funcționează într-o redacție tv și unul fără altul nu am putea să scoatem un produs atât de bun. Este o emisiune ce are o audiență bună și le mulțumesc telespectatorilor care ne urmăresc, ne sunt fideli ediție de ediție. Aș vrea să le mulțumesc și acestora, prin intermediul dumneavoastră. ”

Realizatorii emisiunii îi asigură pe telespectatori că le vor oferi în continuare energia, resursele și timpul lor, pentru ca viața etnicilor romi să fie cunoscută, iar aceștia să cunoască progresul.

MONICA CORNEA, realizator „Din viața romilor” ”Vreau să vă spun că nu cred că ne vom opri aici. Avem planuri mari, intenționăm să mergem în paralel și online și emisiunea din viața romilor să meargă înainte, pentru ca avem multe lucruri frumoase de arătat despre etnia romă.”

CĂLIN-MIRCEA POPA, director general, Național TV ”Specialiștii în geodemografie opinează că, și cred acest lucru, opinează că, în momentul de față, în România ar trăi cam 1,5 chiar 2 milioane de romi, ceea ce face ca bazinul de telespectatori despre care vorbim să fie unul mult mai mare. Și iată atunci interesul pentru a găzdui în programele Național TV o astfel de emisiune. Aș evidenția efortul! E un efort fantastic pe care dumneavoastră îl faceți, încercând să dezilipiti eticheta aproape neagră de pe fruntea comunității rome pentru că sunt, cum spuneam și înainte, sunt tot felul de, știu eu convingeri, nu știu dacă pot fi numite convingeri, dar stereotipuri pot fi numite cu siguranță.”

”Din viața romilor” este prima emisiune de televiziune dedicată etnicilor romi, difuzată pe un post privat din România.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook