Emoții la Evaluarea Națională, pentru elevi și părinți



Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut astăzi prima probă la Evaluarea Națională 2022, examenul la Limba română. Față de anul trecut, testul s-a desfășurat în condiții normale, după ce starea de alertă a fost ridicată, iar restricțiile anti-COVID au fost eliminate. Elevii au primit un text din „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran, apoi un text din „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea, pe marginea cărora au avut mai multe întrebări. Ei au mai avut de rezolvat câteva exerciții de gramatică dar și de povestit o întâmplare din vacanță. Proba a durat 120 de minute. Candidații au ieșit încrezători din sala de examen și se așteaptă la note mari.

"Cum a fost? Ușor, mai bine ca la simulare, în orice caz, la gramatică a fost în regulă, aș spune, la primul text am avut text narativ, textul 2 - text de graniță și la subiectul doi am avut compunere narativă de minim 150 de cuvinte, a trebuit să scriem despre o întâmplare din timpul vacanței și eu am scris despre cum m-am întâlnit cu o prietenă."

"A avut emoții pentru astăzi? Da, a avut emoții mari. Este un examen important pentru ei, nu numai pentru fiica mea. La ce notă vă așteptați? Aș spera un 9.50, dar acum depinde și cum a reacționat în timpul examenului, cum a fost concentrarea, cum a putut să se motiveze. Pentru probele viitoare s-a pregătit? În mod sigur s-a pregătit, nu este punctul nostru forte matematica, dar ne-am preocupat intens, să facem față cu brio."

Joi, pe 16 iunie, absolvenții susțin proba scrisă la Matematică, vineri pe 17 iunie, vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor va fi pe 23 iunie, iar depunerea contestațiilor se face în 23 și 24 iunie. Rezolvarea contestațiilor urmează să aibă loc între 24 și 29 iunie. Notele finale ale Evaluării Naționale 2022 vor fi afișate pe data de 30 iunie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook