Energie verde pentru OradeaZona de vest a României continuă investițiile în surse de energie regenerabilă. După Arad, unde va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, municipalitatea din Oradea a anunțat că va amenaja un imens parc fotovoltaic, cu peste 15.000 de panouri, care vor produce aproximativ 10.000 MWp. Consilierii locali orădeni au aprobat miercuri, în cadrul unei ședințe extraordinare, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Acest proiect va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Parcul fotovoltaic din Oradea va fi amplasat pe o suprafață de 12,5 hectare, între străzile Matei Corvin și Santăului, în jurul haldei pentru depozitarea deșeurilor municipale. Parcul va avea o centrală proprie care va fi racordată la Sistemul Energetic Național, contribuind astfel la creşterea producţiei de electricitate provenită din surse regenerabile şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Sunt prevăzute şi lucrări conexe, între care realizarea de alei şi drumuri tehnologice în cadrul parcului, îngrădirea acestuia, sistem de iluminat, sistem de supraveghere video centralizat, instalaţie de legare la pământ şi paratrăsnet. Parcul fotovoltaic va putea fi gestionat de la distanţă, prin fibră optică/GSM. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 81.400.000 de lei, inclusiv TVA, echivalentul a circa 16.500.000 de euro. Proiectul va fi finanțat în proporție de 45% din fonduri europene, iar 55% va fi contribuţia municipalităţii. Durata estimată de realizare este de 12 luni.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook