Eterna problemă a poluării aerului, în BucureștiAerul din București și din localitățile limitrofe devine, deseori, irespirabil, valorile poluanților cresc semnificativ peste limitele admise, iar autoritățile par depășite de situație. Conform comisarului general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan, anul trecut, Primăria Municipiului București a primit 23 de notificări din partea Agenţiei de Protecţie a Mediului, privind depășirea valorilor maxime admise la calitatea aerului, în Capitală. Cel mai recent studiu, care a stat la baza elaborării Planul Integrat de Calitate a Aerului de către Primăria Generală, arată că poluarea aerului la nivelul Capitalei este generată de traficul rutier, 58%, încălzirea rezidenţială din surse fosile şi alternative, 27%, industrie şi alte servicii, 13%. În decembrie, anul trecut, Corlan anunța demararea unui amplu control la Primăria Municipiului București, ca ”un prim pas pentru o monitorizare continuă pe care o realizează Garda Naţională de Mediu, ca organ principal de inspecţie şi control în domeniu, pentru a se asigura că responsabilităţile stabilite prin lege, în sarcina Primariei Capitalei, vor fi duse la bun sfrâşit”. Șeful Gărzii de Mediu preciza atunci că, în caz contrar, Primăria riscă sancţiuni. Avertismentul a fost pus, deja, în practică. Andrei Corlan a declarat că Primăria Generală a fost sancţionată cu 150.000 de lei, pentru că nu a realizat un plan de măsuri pentru a rezolva problema poluării, un nou termen fiind 16 mai, pentru a veni cu acest plan. Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu a mai precizat că România este deja în infringement pe depozitele ilegale de deşeuri.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook