Europenii nu mai vor practica trecerii la ora de varăOra de vară, tot mai contestată! Aproximativ 80% dintre cetăţenii Uniunii Europene vor să se renunţe la practica trecerii la ora de vară, prin care ceasurile se dau înainte cu o oră în ultima duminica din luna martie. Sondajul a fost realizat în cadrul consultării publice pe această temă lansată de Comisia Europeană. Demersul vine în condiţiile în care Finlanda şi Lituania au solicitat renunţarea la această măsură. Deşi scopul trecererii la ora de vară ar fi acela de a ne folosi cât mai mult de lumina naturală a Soarelui, un grup de oameni de ştiinţă din şase ţări europene a ajuns la concluzia că schimbarea orei ne afectează sănătatea şi provoacă mari pagube economice.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Pierderea a 60 de minute de somn în fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, are mai multe consecinţe negative asupra organismului uman, avertizează oamenii de ştiinţă. Risc crescut de infarct, accidente de circulaţie, dureri de cap, lipsa concentrării, nervozitate şi creştere în greutate, sunt câteva dintre efecte. Specialiştii au calculat că schimbarea orei costă Uniunea Europeană 131 de miliarde euro în fiecare an, cheltuielile fiind traduse în costuri medicale."

În februarie anul acesta, Parlamentul European a votat o rezoluție prin care invită Comisia Europeană să evalueze regulile privind ora de vară, și, în cazul în care consideră că este necesar, să propună modificarea sistemului actual. Ora de vară a fost introdusă în anii '70, cu scopul de a face economie de energie după primul şoc petrolier. O evaluare realizată de serviciile Parlamentului European arată că niciun studiu nu a fost determinant, până în prezent, în privinţa avantajelor şi dezavantajelor schimbării orei, apreciată şi criticată în egală măsură de oameni, în funcţie de latitudinea la care locuiesc.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook