Eveniment ”Art Nouveau”, la Oradea



Eveniment cultural spectaculos, în acest weekend, în centrul Oradiei! Sub sloganul "Celebrează o zi, admiră o viaţă!", a avut loc evenimentul dedicat sărbătoririi patrimoniului Art Nouveau al oraşului, aflat la a doua ediție. Mii de orădeni, dar și turiști români și străini, au participat la spectacolele și demonstrațiile Art Nouveau. Tururi ghidate în clădirile istorice, o expoziţie lângă statuia regelui Ferdinand din centrul Oradiei, concerte în aer liber, sunt doar câteva dintre atracțiile incluse în program. Mai mult, clădirile monumentale proaspăt renovate au prins viață cu ajutorul proiecțiilor de tip mapping care au avut ca temă detaliile construcțiilor Art Nouveau.

ANGELA LUPȘE, organizator ”La această ediție, tema principală a mapping-ului sunt decorațiunile din metal. Orădenii vor vedea metalul în toată forma de prelucrare, de la o formă finită, la balcone, porți și ferestre în spectacolul de culoare și lumini din Piața Unirii.”

Proiecţia de tip video mapping pe faţada Palatului Vulturul Negru, un simbol al orașului, a stârnit entuziasmul privitorilor. Decoraţiuni şi simboluri ale palatului, inclusiv vulturul care se regăseşte şi pe vitraliu, au fost recreate într-un mod inedit şi proiectate fără cusur. Într-o secvenţă, întreg palatul pare că s-a trezit la viață, la fiecare fereastră fiind proiectaţi oameni și lăsând impresia că în interior are loc o petrecere de început de secol XX. Spectacolul de culoare, sunet și lumini a fost reluat de patru ori, cu pauze de câte 10 minute.

VOX ”Au fost minunate! Am fost și anul trecut și mă bucur că am reușit să ajung și anul acesta.”

VOX ”Excelentă și un plus pentru oraș. Art Nouveau, multe culori, ferestre, tot ce e frumos.”

GHEORGHE IVAȘCU, actor ”Am venit pentru că am avut prilejul anul trecut să vizitez la zilele orașului, să fiu aici, și m-am îndrăgostit, dovadă că m-am întors, așa cum am promis. M-am bucurat de această seară, dar, mai ales, de acești oameni minunați pe care i-am întâlnit aici, frumoși, tineri și Art Nuveau.”

Proiectul a fost iniţiat de Primăria Oradea, în parteneriat cu 10 organizaţii din șapte ţări europene. Una dintre activităţile cuprinse în proiect este sărbătorirea Zilei Internaţionale ”Art Nouveau”, iniţiativă menită să promoveze valorile, importanţa şi frumuseţea creaţiilor realizate în acest stil. Evenimentul de la Oradea se încheie în această seară, la ora 22:00, în Piaţa Unirii din centrul orașului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook