Falsul chirurg, prins în timp ce încerca să fugă din țară



Matteo Politi, italianul care s-a dat drept doctor în mai multe clinici private din București, deși avea doar opt clase, a fost prins la vama Curtici, din județul Arad! Falsul chirurg a fost depistat într-un tren ce se deplasa pe direcția București - Budapesta, în timp ce încerca să fugă din țară. Matteo Politi s-a legitimat la punctul de trecere a frontierei cu un pașaport italian. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române.

Italianul care a profesat în patru clinici medicale private din București, deși nu avea studii în domeniu, a declarat că a plătit o avocată pentru a obține dreptul de a practica în țara noastră. El a precizat că i-a dat acesteia toate documentele necesare și că a semnat o procură. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din București a depus o plângere pe numele italianului. Matteo Politi este cercetat pentru infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități.

Tora Apetrii, reporter

"S-a uitat mult pe Youtube! Aşa îşi explică un chirurg estetician din Bucureşti acţiunile falsului doctor italian. Medicul Victor Schwartz susţine că Matteo Politi era o catastrofă din punct de vedere al procedurilor standard. Nu dezinfecta nimic, lucra fără mănuși și nici măcar nu se spăla pe mâini. Pe de altă parte, ministrul Sănătății Sorina Pintea a precizat că funcţionara DSP care a pus parafa pe acte s-a justificat spunând că a acţionat aşa "din milă". Acum, ancheta autorităţilor române este în plină desfăşurare."

De altfel, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, referitor la cazul italianului care a operat în clinici private deşi avea doar 8 clase, că existau sesizări în ceea ce-l priveşte din noiembrie şi că acum sunt verificate toate parafele eliberate de Direcţia de Sănătate Publică în 2018. Aceasta a mai precizat că nu se ştie câţi pacienţi a operat italianul. Potrivit lui Pintea, aşa ceva nu s-ar putea întâmpla în sistemul public de sănătate. Ea ssuţine că principalii vinovaţi sunt angajatorii din sistemul privat care ar fi trebuit să verifice toate documentele medicilor. Pintea a adăugat că vrea să se asigure că nu vor mai apărea cazuri de medici cu dosare incomplete, fiind deja demarat un control în acest sens.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook