Fântână unică în formă de piramidă, în Grădina Botanică din BucovFântână arteziană unică în România! Construcția fântânii din Grădina Botanică de la Bucov, care a durat patru luni, a fost făcută din banii Consiliului Județean și a costat nu mai puțin de 45.000 de euro. Forma sa de piramidă o face deosebită, fiind singurul obiectiv de acest fel din țară. Fântâna impresionantă are șapte metri înalțime și este făcută din oțel inoxidabil. Reprezentanții Muzeului de Ştiinţele Naturii Prahova, de care aparţine Grădina Botanică de la Bucov, spun că fântâna arteziană a fost amenajată sub forma unei piramide întrucât este „o grădină a viitorului”.

MIHAI PÂRVU, inginer, Gradina Botanică Bucov "Proiectul este deosebit ca și design, nu știu dacă mai există asemenea proiect. Este un volum foarte mare de apă ceea ce a implicat un grup de pompa motor deosebit de puternic, are 36 de kilowati."

În scurt timp, în Grădina Botanică vor fi montate şi proiectoare şi vor începe lucrările pentru construirea unei sere. Urmează, apoi, ridicarea clădirii centrale, tot în formă de piramidă şi un amfiteatru.

VOX "Și clădirea centrală va fi tot în formă de piramida. De sticlă și piramidă. E drept, costă. Și ea a costat în jur de două miliarde de lei vechi, a costat aceasta fânână. Am dat-o în folosință pentru ca oamenii să înțeleagă că o gradină botanică se formeaza în timp, că ea este o carte, ne învață, ne qarata că ce vedeți dumneavoastră aici sunt viețuitoare, că ele au nevoi speciale."

Grădina Botanică de la Bucov a fost deschisă acum doi ani şi se întinde pe o suprafaţă de 15 hectare. Anul trecut, aici au fost înregistraţi peste 5.000 de vizitatori.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook