Fără autonomie pe criterii etniceAutonomia pe criterii etnice nu este de dorit! Afirmaţia tranşantă îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Harghita şi Covasna. Şeful statului a participat la o dezbatere alături de reprezentanţii administraţiei publice locale din cele două judeţe. La eveniment, după imnul României, a fost cântat imnul Ţinutului Secuiesc. Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, i-a oferit preşedintelui un steag al Ţinutului Secuiesc, iar în replică şeful statului a cerut consilierilor săi un steag al României, pe care i l-a înmânat acestuia. Klaus Iohannis a spus în discursul său că sunt trei teme despre care toată lumea se aşteaptă să vorbească: descentralizare, regionalizarea şi autonomie.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României

"Autonomia locală ajută dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit pentru ca se inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european."

De asemenea, şeful statului a subliniat necesitatea învăţării limbii române de către populaţia din regiune.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României

"Mă îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc limba română, trebuie să le asigurăm un viitor oriunde."

Iohannis a vorbit şi despre problemele legate de dorinţa folosirii steagului Ţinutului Secuiesc, explicând că există astfel de exemple şi în alte ţări, însă doar din perspectivă turistică. După întâlnirea cu autorităţile locale, preşedintele a vizitat Catedrala Episcopală Ortodoxă "Sfântul Nicolae" din Miercurea Ciuc, Complexul monahal Șumuleu-Ciuc și Bazilica "Sfânta Maria".


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook